Piyasayı Nasıl Canlandıralım" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Piyasayı Nasıl Canlandıralım" Toplantısı

Piyasayı Nasıl Canlandıralım" Toplantısı

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası, Kilis Belediyesi iş birliği ile “piyasayı nasıl canlandıralım” toplantısı yapıldı.

20.06.2016 17:34

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası, Kilis Belediyesi iş birliği ile "piyasayı nasıl canlandıralım" toplantısı yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Sevengül, Kilis Baro Başkanı Hayri Muammer Fazlıağaoğlu, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Neşet Yıldırım, oda başkanları, işadamları, sektör temsilcileri katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, esnafın canlandırılması için Ramazan ayı içerisinde bir kampanya yapmak için görüş alış verişinde bulunmak üzere bir araya geldiklerini ifade ederek, "Belediye Başkanımız ile bu konuda görüştük. Bu nedenle sizlerinde görüş ve düşünceleri ile önerilerini almak için toplanmış bulunuyoruz. Ramazan ayı içerisinde bayrama kadar olan süreçte tüm Kilislilerin esnaflardan alış veriş yapmasını sağlamak amacıyla neler yapılabilir, bu konuda alacağımız kararı hep beraber uygulamamız gerekir" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Kara, zor günler geçiren esnafın ismini her birlikte kararlaştıracakları bir kampanya ile piyasaya canlılık getirmek istediklerini ifade ederek, "Kampanyanın ismi ne olur bilmem ama 10 gün boyunca tüm esnaflarımızdan alış veriş yapmak için kampanyaya tüm Kilislilerin katılmasını sağlamamız gerekiyor. Ben Hasan Kara olarak, elimden geldiğini yapmaya hazırım. İhtiyacım olmazsa bile alış veriş yapar, ihtiyacı olan birine verebiliriz. Önemli olan bunu iyi organize ederek, iyi bir noktaya getirmemiz gerekiyor. Bütün önerileri açığız, yeter ki piyasada bir canlılık olsun, her türlü desteği vermeye hazırım" şeklinde konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Sevengül ise piyasanın canlanması için esas hükumetin desteğine ihtiyacı olduğunu ifade ederek, " Paket açıklandı ama meydanda bir şey yok. Esnaf kefalet Kooperatifi aracılığı ile kullanılması için gönderilen kredileri 3 aydır almayan esnafımız var. Doysalar bekliyor. Açılacak kampanyaya bizde destek vermeye hazırız" diye konuştu.

Sektör temsilcileri de tek tek söz alarak görüşlerini ifade ettiler. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Piyasayı Nasıl Canlandıralım' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement