Ötegen Senger, MHP'den Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Ötegen Senger, MHP'den Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

Ötegen Senger, MHP\'den Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğretim görevlilerinden Yardımcı Doçent Doktor Ötegen Senger, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den Kars Belediye Başkanlığı aday adayılığını açıkladı.

04.11.2013 16:02

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğretim görevlilerinden Yardımcı Doçent Doktor Ötegen Senger, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den Kars Belediye Başkanlığı aday adayılığını açıkladı.

MHP İl Başkanlığı'na gelen Ötegen Senger, burada düzenlediği basın toplantısında MHP'den Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu Kars'a hizmet için böyle bir karar aldığını söyledi.

Ötegen Senger; "Hepinizin bildiği üzere, ülke olarak çok ciddi bir süreçten geçmekteyiz. Genelde ülkemiz özelde ise güzel şehrimiz büyük tehditlerle karşı karşıyadır. Öyle ki iç ve dış kaynaklı şer odaklarının şehrimiz üzerinde farklı planları mevcuttur. Bu karamsarlık tablolarının karşısında halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek ve ülkeyi bu darboğazdan kurtaracak tek parti Milliyetçi Hareket Partisidir. "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" mitingleri ile ülke genelinde halkımızın büyük bir teveccühü ile karşılanan Milliyetçi Hareket Partisi bu mitinglerin meyvesini almış ve son yapılan yerel yönetim seçim anketlerinde oy oranını ciddi bir şekilde artırmıştır" dedi.

Senger; "Ülke genelindeki bu teveccühün hiç şüphesiz ilimize de yansıması olmuş ve bağımsız araştırma şirketleri tarafından yapılan kamuoyu araştırmalarına göre Kars'ta yerel yönetim seçimlerinin en iddialı partisi Milliyetçi Hareket Partisi olarak belirlenmiştir. Partimize benden daha önce hepsi birbirinden kıymetli 7 arkadaşımız aday adaylığı başvurusu yapmıştır. Tüm aday adayı arkadaşlarım adına söylüyorum, bizler mevki ve makam sevdalısı değiliz. Tek derdimiz memleket ve tek derdimiz Gazi Kars'tır. Allah'a şükürler olsun ki hepimiz nefislerini yenmiş ve adaylığı bir bayrak yarışı, bir hizmet yarışı olarak görmekteyiz. Allah'u Teala hangi arkadaşımıza nasip ederse, liderimiz kimi işaret ederse onun etrafında birleşerek Allah'ın izni ile önümüzdeki yerel yönetim seçimini kazanmaktan başka şahsi bir düşüncemiz yoktur. Sonuçta kazanan Kars olacak, kazanan Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır. Bu vesile ile şunu da belirteyim ki hangi partiye mensup olursa olsun, hangi dil, din ve ırka sahip olursa olsun, vatanın bölünmez bütünlüğü, milli ve manevi değerlerimiz ile sorunu olmayan herkese kalbimiz, gönlümüz, kapımız sonuna kadar açıktır"diye konuştu.

ÖTÜKEN SENGER KİMDİR?

1978 yılında Kars'ta doğdu. 1988 yılında Kars Fevzi Paşa İlkokulu'nu, 1991 yılında Kars Gazi Kars Ortaokulu'nu ve 1994 yılında da Kars Alpaslan Lisesi'ni bitirdi. 2000-2001 eğitim öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2 yıla yakın bir süre kendisine ait özel mühendislik bürosunda statik hesap ve projecilik yaptı. 2003 yılında Kafkas Üniversitesi Ardahan Meslek Yüksekokulu'na Öğretim Görevlisi olarak atandı. 2004 yılında başladığı, Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Uygulamalı Matematik Anabilim Dalındaki yüksek lisansını, 2006 yılında tamamladı. 2006 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı, Sayısal Yöntemler Bilim Dalında başladığı doktora eğitimini 2011 yılında tamamladı. 2009 yılında Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'na Öğretim Görevlisi, 2011 yılında da Öğretim Görevlisi Doktor olarak atandı. 2012 yılında Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı'na Yardımcı Doçent Doktor olarak atandı. Halen aynı fakültede Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evlidir. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ötegen Senger, MHP'den Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement