Ortacalı Üretici Birleşme Taraftarı - Son Dakika
Yerel

Ortacalı Üretici Birleşme Taraftarı

Ortacalı Üretici Birleşme Taraftarı

TURNAR Dalaman Meyve Üreticileri Birliği, Dalyan' da üretici bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yaptı.

09.02.2012 11:11

TURNAR Dalaman Meyve Üreticileri Birliği, Dalyan' da üretici bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yaptı.

Toplantıya Turnar Yönetim Kurulu üyeleri, Dalyan eski Belediye Başkanı Suat Tufan, Tekne Kooperatifi Başkanı Atila Gültekin ve çok sayıda üretici katıldı.

TURNAR Başkanı İbrahim Aydınlı Belediye düğün salonunda yapılan toplantıda yaptığı konuşmasında "Üreticilerimizin ne kadar sıkıntıda olduğunu artık açıklamaya gerek yok. Üreticimiz tamamen perişan haldedir. Bunun için yapılacak tek şey üreticinin tek çatı altında toplanmasıdır. Birleşmeden güç doğacak, hatalar yapılmayacak, üretici hak ettiği yere gelecektir. Ürettiğimiz ürünlerden para kazanamıyoruz, ilaç, gübre borcu ile kıvranıyoruz ama ürünlerimizi satın alanlar katkat para kazanıyor. Bunun için tüm üreticilerimiz Birlikler çatısı altında toplanmalıdır. Daha sonra ne sorunumuz varsa çözülebilecektir. Ben Ortaca'ya teklif götürdüm, onlar bu işe sıcak bakmadılar, ben size katılayım beni kooperatife müdür yapın, ben sizden Nisan ayına kadar maaşta istemiyorum dedim ama gene kabul görmedi. Ben şu anda çalışır durumdayım ama Ortaca'da bir faaliyet yok, sizler bize üye olun, daha sonra biz birleşimi sağlarız" dedi.

Dalyan eski Belediye Başkanı Suat Tufan toplantıda yaptığı konuşmada " Ortaca da ve Dalaman da 2 tane birlik var.Önce bu birlikleri birleştirelim. Genel kurullarında birleşme kararı alsınlar.Bölgemizde ayrı ayrı 2 birlik olmasın.Mademki üreticilerin birleşmesi gerekiyor, önce birlikler kendi arasında birleşsin, sonra tüm üreticiler Birlik çatısında toplansın ama önce siz bu birlikteliği sağlayın ve ondan sonra bize gelin" dedi.

Üreticilerden Halil Dipdağ'da yaptığı konuşmada geçmişde kooperatifler açıldı kapandı, iflas etti bu sebepten üretici birliklerden korkuyor, bu sebepten birlikler dikkatli olmalıdır.Üreticilerin birleşmesi gereklidir.Ama kuru kuruya değil, tesisler yapılmalıdır. Tüccar karşısında güçlü olmak için bizimde tesisimiz ve pazarlama gücümüz olmalıdır.Bu gücünde ayrı ayrı değil tek vücut olması gereklidir.Dalaman ayrı, Ortaca ayrı, köyceğiz ayrı olmamalıdır."dedi.

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Attila Gültekin ise yaptığı konuşmada" Birliklerin birleşmesi halinde tüm üreticilerimizin üye olacağına inanıyorum. Bu gün yapılan bu toplantı güzel emek vermişsiniz ama biz bölgede ayrımcılık istemiyoruz öncelikle siz kendi aranızda birleşimi sağlayın sonra bize gelin buradaki tüm arkadaşlarda benimle aynı görüşte. Bu şekilde olunca güven arzzetmiyor. Bu birleşim yapılsın merkez Ortaca olsun biz o zaman bu işte varız.Bunun için Kaymakamlıklarımızın ve Belediye Başkanlarımızın destek vermesi gerekiyor.Ben bunun için Kaymakam bey ve Ortaca Belediye Başkanı ile görüşeceğim.Artık bu iş ciddi olarak ele alınmalıdır" dedi.

Toplantı sonunda üreticilerin konuşmasına yanıt veren Turnar Birlik Başkanı İbrahim Aydınlı "Genel olarak üreticilerimiz birleşmek taraftarı, ancak ilk adım atılamıyor. Üreticimizin sorunu büyük ama birliklere üye olmaktan çekiniyor. Bahane olarak birlik yönetimlerini suçluyorlar. Birlik yönetimlerini üyeler seçer, beğenmediğinizi seçmezsiniz. Üretici önce birliklere üye olmalıdır. Üye olmadan hiçbir karar alamazsınız. Dalaman ve Ortaca'nın üreticilerinin tekbirlik altında toplanması en uygun olanıdır. Birliklerin kurulması yeterli değil,

Birliklere yerel yönetimler destek vermeli, tüzel kişilik olarak üye olmalıdır. Birlikler bu şekilde gerekli tesisleri yapabilmelidir. Ancak Ortaca ve Dalaman Üretici Birliklerimizin kendine göre sorunları var. Bunlar yerel yönetimler desteği ile çözülebilir. Birlikler güçlendirilirse her sorun çözülür, her üretici birliklere üye olmalıdır. Önce üye olunmalı daha sonra sorunlar çözülmelidir. Üreticilerimiz birliklere girmeden çeşitli bahanelerle birlikleri kötülüyor, yönetimlerini kötülüyor, üreticilerimizi dolandıran birlikler değil, limonun, narın, portakalın dalında kalmasına birlikler sebep değil. Üretici parasını alamadıysa bunun sebebi birlikler değil ama bu sorunların çözümü birliklerdir. Birlik yönetimi beğenilmiyorsa değiştirilir. Ben tüm Belediyelerimize çağrıda bulunuyorum, Birliklere destek verin. Birlikler güçlü olursa tarımsal yatırımcılar burada yatırım yapar. Birliklerin birleşmesi için Genel kurulumuzda karar çıkartacağız" dedi.

Yaklaşık 1 saat süren Toplantıda katılımcılar,

Turnar'a katılmaları ile ilgili olarak Suat Tufan'ın kabul etmesi ile girebileceklerini belirterek, "O yoksa bizde yokuz. Demiş olduğumuz gibi bu birlik bir güven arz etmiyor. Önce siz birleşin, merkez Ortaca olsun biz o zaman varız" dediler.

TURNAR 12 ŞUBAT'TA GENEL KURUL YAPIYOR

TURNAR Dalaman Meyve Üreticileri Birliği 12 şubat 2012 Pazar günü 3.olağan genel kurulunu yapıyor. Yapılacak olan Genel Kurula Vali Fatih Şahin de davet edildi.

TURNAR Başkanı İbrahim Aydınlı yaptığı açıklamada " 12 Şubat 2012 tarihinde yapılacak olan Genel Kurulumuzda tüm üreticilerimizin genel isteğine göre kararlar alacağız.Bu kararlardan birisi Yönetim Kurulumuza "güven oyu" isteyeceğiz.Güven oyu alamazsak Yönetim Kurulu istifa edecektir.Yeni yönetimin seçilmesinin önünü açacağız. Alınacak en önemli kararlardan biride Dalaman ve Ortaca Narenciye birliklerinin birleşme kararı alınması olacaktır.Üreticilerimiz 2 birliğin birleşmesini istiyor.Biz Genel Kurulumuzda bu kararı sunacağız. Ortaca Narenciye Birliği de kendi genel kurulunda bu kararı alırsa bölgemizde tek ve güçlü birlik olarak üreticimize hizmet verilecektir.Tüm üreticilerimizin genel kurulumuza katılmasını bekliyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortacalı Üretici Birleşme Taraftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement