Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman, Kahramanmaraş'ta - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman, Kahramanmaraş'ta

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman, Kahramanmaraş\'ta

"Boşa akan sulara gem vurularak ekonomiye kazandırıldı" AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: "Ülkemize ve bize oyunlar oynayanlara sandıkta derslerini vereceğiz"

19.03.2014 17:23

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, "12 yıllık iktidarımızda dağları devirerek barajlar yaptık, köy ve ilçelerimizi suya kavuşturduk" dedi.

Akman, Afşin Belediyesince hazırlanan Akdere İçme Suyu Projesi'nin temel atma töreninde, 2003'den bu yana hayatın her alanında büyük bir değişim yaşandığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) içme ve kullanma suyu götüreceklerini dile getiren Akman, "Şehirlerimiz modern içme ve arıtma suyu tesislerine kavuşuyor. Dünyada eşi benzeri olamayan 'Bin günde bin gölet' projesiyle 4 milyon dekar arazimizi suluyoruz. 12 yıllık iktidarımız döneminde dağları devirerek barajlar yaptık, köy ve ilçelerimizi suya kavuşturduk" diye konuştu.

Akman, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 12 yılda 65 milyar liralık yatırımı hayata geçirdiğini vurguladı.

İstihdama yönelik projeler de hazırladıklarını dile getiren Akman, "Boşa akan sulara gem vurularak ekonomiye kazandırıldı. Orman varlığımız her geçen gün artıyor. 12 yılda 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Fidan üretimimiz 6 kat arttı" dedi.

Kriz lobisi

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise milletin üzerinde hiçbir iradenin olamayacağı belirtti.

Milli iradenin önemini en çok İstiklal Savaşı'nı yaşayan Kahramanmaraşlıların bildiğini hatırlatan Ünal, şöyle konuştu:

"1960-2002 arasında 36 hükümet iktidara gelmiş. Her bir hükümetin görev süresi ise ortalama 1,5 yıl. Bu kadar az görev süresi olan hükümetler millete hizmet üretir mi? Hayır. Bu kadar kısa süre görevde bulunan hükümet sadece ülkede kaos üretir. Bu 42 yılda bu hükümetlerin bu kadar iktidarda kalmasını kriz lobisi engellemiştir. Bu kriz lobisi yıllarca millete gitmesi gereken parayı kendi ceplerine attılar. AK Parti, 80 yılda yapılamayan hizmetleri 12 yılda yaptı. Buna sizler ve tarih şahittir."

Ünal, milletin parasını harcamadıkları için Kahramanmaraş- Göksun karayolundaki 6 tüp tüneli 1,5 yılda yaptıklarını anımsattı.

AK Parti'nin milletin iradesini en güzel şekilde taşımaya çalıştığına dikkati çeken Ünal, "Biz bu hizmetkarlıkla sadece Allah'ın rızasına talibiz. 30 Mart'ta, milletin iradesine sahip çıkan ve millete hizmetkar olmaktan başka suçu olmayan Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olacak ve sahip çıkacağız. Ülkemize ve bize oyunlar oynayanlara sandıkta derslerini vereceğiz" ifadesini kullandı.

Törene, Vali Şükrü Kocatepe, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Bahaettin Kaptan ile diğer ilgililer katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman, Kahramanmaraş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement