Oltu'da Halk Ozanları Coşturdu - Son Dakika
Yerel

Oltu'da Halk Ozanları Coşturdu

Oltu\'da Halk Ozanları Coşturdu

Erzurum'un Otlu ilçesinde düzenlenen Aşıklar şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

20.01.2014 15:35  Güncelleme: 15:34

Erzurum'un Otlu İlçesi'nde düzenlenen Aşıklar şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Oltu Havzası Aşıklar Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu 9. Geleneksel aşıklar şöleni Oltu belediye sinema salonunda yapıldı Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen gecede 14 halk ozanı Oltululara duygu dolu gece yaşattılar.

Aşıklar şöleni saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Oltu Havzası Aşıklar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kamil Çalışkan'ın açılış konuşmasının ardından Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun selamlama konuşması yaptı. Coşkun, Oltu belediye başkanı İbrahim Ziyrek in şehir dışında olması nedeni selamlarını iletti. Başkan yardımcısı Coşkun konuşmasına aşık Sümmani babadan dörtlükler okuyarak başladı. Aşıklık geleneğini yaşatan Oltu havzası aşıklar derneğine teşekkür eden Coşkun belediye olarak her zaman destekçileri olacağını söyledi. Sahneye gelen aşıklar salonu dolduran konukların istek türkülerini bir bir okudular. Sinema salonunu hınca hınç dolduran Oltulular Aşık Cemal Divaninin Yunus Emre Altuner'in ney ile eşlik ettiği bir birinden güzel şiirler salondaki bazı konukları gözyaşına boğdu.

Aşıklar solo sahnelerinin ardından atışmalara geçildi atışmalarda aşıkların bir birlerine sataşmaları solunu dolduran yüzlerce Oltuluyu kahkahaya boğdu.

Şölene Oltu belediye başkan vekili Osman Coşkun, Olur belediye başkanı Rüstem Polat, Olur AK Parti ilçe başkanı Emirhan Özdemir, Oltu MHP ilçe başkanı Mehmet Coskun ve çok sayıda Oltulu aşık sever katıldı. Dört saatlik bir programın ardında Aşıklar şöleni gece geç saatlerde sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu'da Halk Ozanları Coşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement