Oltu"Da 52 Yıllık Esnaf'dan Mesleğe Veda - Son Dakika
Yerel

Oltu"Da 52 Yıllık Esnaf'dan Mesleğe Veda

Oltu"Da 52 Yıllık Esnaf\'dan Mesleğe Veda

Erzurum'un Oltu ilçesinde 52 yıldır esnaflık yapan Mehmet Eröz, meslek hayatına son noktayı koydu.

02.09.2012 11:22

Erzurum'un Oltu ilçesinde 52 yıldır esnaflık yapan Mehmet Eröz, meslek hayatına son noktayı koydu.

Oltu ve çevresinde "İnce Memet" lakabıyla tanınan 70 yaşındaki Mehmet Eröz, yaşlandığını öne sürerek eskisi kadar işine zaman ayıramadığı için esnaflığı bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Yaz-kış demeden yöre insanına hizmet veren Eröz, severek yaptığı mesleğine son noktayı koydu.

52 yıldır Oltu ilçe merkezinde yağ, peynir, bal, pekmez, zeytin gibi yöresel ürünleri satan Eröz, müşterilerinden ayrı kalacağı için bir hayli üzgün olduğunu dile getirdi. Esnaflığı bıraktığı için oldukça üzgün olduğunu belirten Mehmet Eröz, "Esnaflık herkesin yapabileceği kolay bir iş değildir. İşime sadakatle bağlıydım. Geçen 52 yıl boyunca işimi hep severek yaptım." diyerek 52 yıllık vergi mükellefliğini de 31 Ağustos 2012 tarihi itibariyle noktaladı.

Esnaflığı bırakması nedeniyle Eröz'ü yıllardır hizmet verdiği müşterileri ve komşuları da yalnız bırakmadı. Bir hayli duygulu anların yaşandığı işyerinde gençlere tecrübelerini aktaran Eröz, müşteri ve komşularından helallik istemeyi de ihmal etmedi.

Oltu'nun ileri gelen eşraflarından 62 yaşındaki Mehmet Yeşilbaş esnaflığı bırakan Mehmet Eröz'ün, ilçede yardımsever kişiliğiyle de tanındığını ve oldukça sevildiğini belirterek, "50 senedir alışveriş yaptığım İnce Memet ağabeyi esnaflıkta Oltu'nun saygıyla tanıdığı bir isimdir. Dürüstlüğü ve güvenilirliğiyle yöre halkımızın gönlünde taht kuran bu değerli ağabeyimizin esnaflığı bırakması bizleri derinden üzmüştür. Evimizin ihtiyacı olan yöresel ürünleri hep buradan karşıladık. Biz memnunduk, ümit ediyorum kendisi de biz müşterilerinden memnun kalmıştır." dedi.

Yine yıllardır müşterilerinden olan Yüksel Atabay ise Oltu'nun eski esnaflarından Eröz'ün artık yorulduğu için kendi isteğiyle esnaflığı bırakmak zorunda kaldığına değinerek, "İnce Memet olarak tanınan bu değerli esnafın mesleğini bırakması bizleri üzmüştür. Alıştığımız bir yer kapanıyor. Çocukluğundan beri Oltu'ya hizmet vermenin gururunu yaşadığını biliyorum. Kendisine bundan sonraki yaşamında huzur diliyorum." diye konuştu.

Esnaflığın dürüstlük ve sabır isteyen bir iş olduğunun altını çizen Eröz, (nam-ı diğer İnce Memet), dükkanının her metrekaresinde yaşamış olduğu bir anısı olduğunu ifade etti. Eröz,

esnaf olarak geçirdiği son gün de dükkanındaki eşyalarını elleriyle toplarken büyük bir duygu yoğunluğu yaşadığını kaydetti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu'Da 52 Yıllık Esnaf'dan Mesleğe Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement