OKÜSEM'de Mantar Yetiştiriciliği Kursu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

OKÜSEM'de Mantar Yetiştiriciliği Kursu Sona Erdi

OKÜSEM\'de Mantar Yetiştiriciliği Kursu Sona Erdi

5. Uygulamalı Beyaz Şapkalı Kültür Mantarı Kursu ve 2. Uygulamalı İstiridye-Kayın Mantarı Yetiştiriciliği Kursu, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

09.03.2015 15:41  Güncelleme: 15:42

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OKÜSEM) tarafından düzenlenen 5. Uygulamalı Beyaz Şapkalı Kültür Mantarı Kursu ve 2. Uygulamalı İstiridye-Kayın Mantarı Yetiştiriciliği Kursu, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

OKÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halef Dizlek, her yıl çeşitli kurslar düzenlediklerini ve bu kurslar içerisinde en istikrarlı biçimde devam edenin mantar yetiştiriciliği kursu olduğunu söyledi. Dizlek, "Her ilanda kursiyerler ilgi gösteriyor. Bu yıl şapkalı mantar kursuna toplam 10 kişi müracaatta bulundu. 10'u da başarılı bir şekilde kursu tamamladı. Diğer İstiridye Mantarı kursuna ise 18 kişi katıldı ve bunlarda başarılı bir şekilde kursu tamamladılar. Bu kurslara sadece Osmaniye'den değil Gaziantep, Adana, Mersin ve İstanbul'dan katılım sağlandı" dedi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca isea mantar yetiştiriciliğinin kelime olarak basit gelse de ekonomik değer bakımından büyük bir anlam ifade ettiğini belirterek, "Biz mutlulukla şunu görüyoruz ki üniversitemizde beş yıldır düzenlemiş olduğumuz mantar yetiştiriciliği kursuna güzel bir ilgi var. Bunda önemli olan kursların yapılması, kursiyerlerimizin başarılı olması değil bunların gerçek hayatta ekonomik katkıya dönüşmesi ve bu konuda da çok güzel dönüşümler alıyoruz. Şuanda da kendi ailesini ekonomisini sağlayan kursiyerlerimizi biliyoruz. 28 Kursiyerimiz başarıyla bu kursu tamamladılar. Kurslarımızı sadece kağıt üzerinde değil uygulamalı olarak birebir gerçekleştirdiler. Kursiyerlerimize almış oldukları bu eğitimlerin hayatlarında artı bir değer sağlamasını diliyorum. İnşallah buradan aldıkları kursla kendi işlerini kurarlar" şeklinde konuştu.

Tören sonrasında kursiyerlerin yetiştirdiği mantarlar pişirilerek davetlilere ikram edildi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel OKÜSEM'de Mantar Yetiştiriciliği Kursu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement