Öğrencilere Türkçe Düşünme ve Yazma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Türkçe Düşünme ve Yazma Yarışması

Öğrencilere Türkçe Düşünme ve Yazma Yarışması

Ödemiş'te ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik 'anı, günce, mektup, öykü ve şiir' türlerinde Türkçe kullanımını özendiren yarışma düzenlenecek.

01.10.2012 10:28  Güncelleme: 10:55

Ödemiş'te Dil Derneği ve çok sayıda ünlü şairin destek ve katkılarıyla ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik 'anı, günce, mektup, öykü ve şiir' türlerinde Türkçe kullanımını özendiren yarışma düzenlenecek.

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi iken 13 Eylül 1964

tarihinde vefat eden 1943 doğumlu Ödemişli Savaş Başsoy ile babası 44 yıl Türkçe öğretmenliği yapan Recep Başsoy anısına "1. Savaş-Recep Başsoy Türkçeye özen, Dil-Yazın Ödülü" adı altında düzenlenecek yarışmanın çalışmaları başladı. Yarışmanın düzenleme kurulunda yer alan Ödemişli bazı isimler emekli başkonsolos Ülkü Başsoy ile birlikte yarışmanın genel şartlarını görüştüler.30 Nisan 2013 tarihine kadar öğrencilerin iyi ve doğru Türkçe kullanımıyla hazırladıkları anı, günce, mektup, öykü ve şiir dallarında hazırladıkları yazılı eserlerle katılacakları yarışma sonunda birinciye bin TL, ikinciye 300 TL ve üçüncüye de 200 TL ödül verilecek. Ödüller; mayısın son haftasında, Ödemiş'te düzenlenecek geleneksel "Doğanın Uyanışında Ödemiş Belediyesi İlkbahar Ekin ve Sanat Günleri" kapsamında törenle verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere kitap hediye edilecek. Atatürk'ün son sözlerinin "Çocuklara söyleyin Türkçe'yi bırakmasınlar" olduğunu hatırlatan emekli başkonsolos Ülkü Başsoy yarışmanın amaçları ile ilgili olarak şunları söyledi: "Amacımız Ödemiş'teki ilk ve orta öğretim kurumlarının öğrencilerini, bir yarışma heyecanı içinde dilimiz üzerine düşünmeye, yazmaya çağırmak ve gençlerimize, Türkçe'mizin anlam evreninde kendilerince bir yolculuk yapma fırsatı vermektir.Çocuklarımıza yazma sürecinin heyecanını yaşama ve paylaşma ortamı hazırlamak ve gençlerimize, yazınımızın önemli adlarıyla buluşmaları için yeni bir olanak sağlamak hedeflerimiz arasındadır. Bu yarışma ile yurdumuzun başka il ve ilçelerinde de İlk ve Ortaöğrenim kurumları öğrencileri için benzer yarışmalar düzenlenmesini özendirmek, örnek oluşturmak istiyoruz."

Başsoy, yarışmaya destek ve katkı veren Sevgi Özel, Muazzez İlmiye Çığ, Adnan Binyazar, Erol Manisalı, Özdemir İnce, Feyza Hepçilingirler Emin Başaranbilek, Bekir Yurdakul ve Kemal Kocabaş gibi ünlü şair ve yazarların bulunduğunu belirterek, Dil Derneği, Ödemiş belediyesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri, Çekül, Eğitim-sen gibi kuruluşların da destekçi kurumlar arasında yer aldığını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Türkçe Düşünme ve Yazma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement