Obama İçin Yörük, Erdoğan İçin Hasır Örgü - Son Dakika
Yerel

Obama İçin Yörük, Erdoğan İçin Hasır Örgü

Obama İçin Yörük, Erdoğan İçin Hasır Örgü

Adana Olgunlaşma Enstitüsü, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama için Yörük süslemelerinden oluşan kıyafet hazırlıyor.

03.05.2013 11:25  Güncelleme: 11:30

Ayşe Humeyra Atılgan - Yurt içinde ve dışında pek çok sergi ve defileye imza atan Adana Olgunlaşma Enstitüsü, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama için Yörük süslemelerinden oluşan kıyafet hazırlıyor. Enstitü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın isteği üzerine de hasır örgüsünden özel bir tasarım için hazırlık yapıyor.

Geleneksel Türk sanatının araştırılıp yaşatıldığı yerler olan olgunlaşma enstitülerinde Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılması için çok sayıda çalışma yapılıyor. Kültürü yaşatma gayretiyle yapılan çalışmalarda, el sanatları, grafik ve fotoğraf, seramik ve cam, sanat tasarımı, giyim üretimi gibi pek çok alanda eser üretiliyor.

Bu çalışmaları başarıyla yürüten kurumlardan biri de Adana Olgunlaşma Enstitüsü. Geleneksel Türk sanatlarından özgün çalışmaların yapıldığı enstitüde Osmanlı kaftanlarından, Yörük kıyafetlerine kadar pek çok giysi tasarlanıyor.

Öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru kıyafetler, kimi zaman sergilerde sunulup defilelerde boy gösterirken, kimi zaman da dünya liderlerinin eşlerine nasip oluyor.

Enstitü Müdürü İkbal Kalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında pek çok kişiye kıyafet tasarladıklarını söyledi.

Kalın, yakın zamanda Yörük süslemelerinden oluşan kıyafetleri ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'ya giydirmeye hazırlandıklarını belirterek, çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

-Michelle Obama için "Yörük süslemeleri"-

Kalın, bugüne kadar hazırlanan kıyafetlerin hepsinin birbirinden özel olduğunu dile getirerek, Obama için de çok özel bir kıyafet tasarladıklarını aktardı.

Kıyafetin detayları hakkında bilgi veren Kalın, "Michelle Obama için planladığımız şey Yörük süslemelerinden özel bir tasarım. Çok abiye şeklinde olmayacak, daha sade ama süsleme olarak Yörük süslemelerini kullanacağız. İnşallah gerçekleştiririz bunu" dedi.

Kalın, Obama'nın kıyafeti için yetkililerle görüşmeler yaptıklarını kaydederek güzel bir sonuç almayı beklediklerini söyledi.

Michelle Obama'yı giydirecek olmanın kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Kalın, "Adana'nın, Yörük süslemelerinden oluşan giysileri bir de Michelle Obama'ya giydirelim diyoruz. Tahmin ediyoruz zevkini okşayacaktır. Takip etiğimiz kadarıyla, zevkine uygun olacağını düşündüğümüz bir tarzda çalışıyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah güzel bir sonuç elde ederiz" diye konuştu.

-Emine Erdoğan için "hasır örgüsü"-

Dünya liderlerinin eşlerine hazırlanan kıyafetler arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan için tasarlanan elbise de bulunuyor.

Kalın, Emine Erdoğan'a daha önceden de bir kıyafet hazırlandığını hatırlatarak, şu anda kendi istediği üzerine hasır örgüsünden özel bir tasarım yapıldığını kaydetti.

Kalın, daha önce Katar Emiri'nin eşi ve kızı, Hollanda Kraliçesi ve gelini, pek çok yabancı sanatçı, bazı Türk bakanlar ve milletvekilleri için özel kıyafetler hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Obama İçin Yörük, Erdoğan İçin Hasır Örgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement