Niğde'nin Onur Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Niğde'nin Onur Günü Kutlandı

Niğde\'nin Onur Günü Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 78.yıldönümü çeşitli etkinlikler kutlandı.

06.02.2012 12:58

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 78. yıldönümü çeşitli etkinlikler kutlandı.

Tören, Atatürk'ün 5 Şubat 1934 günü trenle geldiği Niğde Gar'ı önünde başladı. Niğde Gar'ı önünde toplanan protokol üyeleri ve öğrenciler Atatürk Meydanı'na kadar kortej eşliğinde yürüdü.

Kutlama programı, Atatürk Meydanı'nda, Atatürk'ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrağın çekilmesi,

Atatürk anıtına çelenkler sunulması ve halk oyunları gösterisiyle devam etti.

Törene Niğde Valisi Alim Barut, Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Eski MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Ağır Ceza Reisi Mustafa Öztürk, Vali Yardımcıları Hanlar İden, Hacı İbrahim Türkoğlu, Askeri Erkan, Kamu Kurum ve

Kuruluş Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Akdoğan konuşmasında, Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne, Atatürk'ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşılması için Türkiye'de son on yılda önemli adımların atıldığını söyledi.

1934 yılının 5 Şubat'ında Niğde'ye gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 78. Yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını ifade eden Akdoğan "Türkiye Cumhuriyeti bölgesinde isteğimiz arzuladığımız ülke konumunda olma yolunda hızla ilerlemektedir. Türkiye artık bölgesinde olduğu gibi tüm dünyada söz hakkı olan bir ülke konumundadır. Bölgesinde söz sahibi olan güçlü ve lider bir ülke olma başarısı için herkes üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmelidir. Şehrimize hizmet ederek gelişmesini sağlanmasının ülkenin büyümesine katkı sağlayacağı bilinciyle, çalışmalarımızın aralıksız sürmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Niğde'de

yaşanan olumlu gelişmelerin ülkenin kalkınmasına önemli katkılarda bulunduğu belirten Akdoğan "İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimizi ziyaretinin onurunu 78. Yılında da yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde de Niğdeliler olarak 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ü ağırlamanın onuru yaşadık." dedi.

Akdoğan, her geçen gün ilkleri yaşayan ve gelişmesine devam eden Niğde'de başarılı çalışmalara imza atmaya devam ettiklerini vurgulayarak, bu nedenle de Niğde'mizin marka bir şehir haline gelmesi içinde büyük projelere imza atmanın önemli olduğu bilinciyle belediye olarak, alt yapıdan üst yapıya kadar her alanda çalışmalarımızı sürdürüyor, Niğde için önem taşıyan projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardında başarılı sporculara Niğde Valisi Alim Barut tarafından ödülleri verildi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'nin Onur Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement