Necati Cumali Urla'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Necati Cumali Urla'da Anıldı

Necati Cumali Urla\'da Anıldı

Necati Cumalı, ölümünün 13. yılında memleketi Urla'da düzenlenen törenle anıldı.

11.01.2014 11:29  Güncelleme: 11:48

Necati Cumalı ölümünün 13'üncü yılında memleketi olan Urla'da düzenlenen törenle anıldı.

Edebiyatımızın önemli yazarlarından Necati Cumalı, ölümünün 13'üncü yılında Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliklerle anıldı.

Törene Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu başta olmak üzere, birçok sanatsever ve edebiyatçı katıldı.

Urla Belediyesi'nin 13'ncüsünü düzenlediği "XIII. Cumalı Buluşması " yazarın çocukluk ve ilk gençlik yıllarının geçtiği evde istiklal marşı ve saygı duruşuyla başladı. Yazarın restore edilen, anı ve kültür evi olarak faaliyete açılan evinin bahçesinde konuşma yapan Başkan Selçuk Karaosmanoğlu, şiirden tiyatroya, romandan makaleye kadar geniş bir yelpazede edebiyatın her dalında eserler veren Cumalı'yı yaşatmaya kararlı olduklarını ifade ederek, gelecek kuşaklara bu önemli isimleri tanıtmak için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

"SANATA SAHİP ÇIKIYORUZ"

"Kültür ve sanat kenti Urla'ya yakışır projeler üreterek, sanata ve sanatçılarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz" diyen Karaosmanoğlu'nun konuşmasının ardından Cumalı'nın özel eşyalarının bulunduğu ev gezilerek, çalışma masasına çiçek bırakıldı. Ardından sevenleri Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ne geçerek, Necati Cumalı'nın Urla'da yaşanmış gerçek bir hikayeyi konu aldığı ve Toprak Sahne Tiyatrosu'nun sahnelediği "Gömü" oyununu izledi.

Büyük ilgi gören ve izleyenlere keyifli saatler yaşatan oyunun ardından Urla Atatürkçü Düşünce Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen şiir okuma yarışması gerçekleştirildi. Ana dil ve şiir sevgisini aşılamak, Türkçe'ye sahip çıkma bilincini geliştirmek adına düzenlenen yarışmanın ardından Cumalı buluşmasının ilk günkü etkinlikleri sona erdi.

PANELLER DEVAM EDECEK

Anma etkinlikleri, 13 Ocak Pazartesi günü Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde panellerle devam edecek. Saat 13.00'de Şair Sina Akyol, Yazar Hasan Özkılıç ve Prof. Dr. Hülya Nutku'nun "Edebiyatımızda Necati Cumalı" isimli paneliyle başlayacak. Cumalı buluşması, saat 14.30'da Usta sinema sanatçısı Fikret Hakan ve Yrd. Do. Ragıp Taranç'ın "Necati Cumalı ve Sinema" isimli söyleşileriyle devam edecek.

Her yıl yapılan anma etkinliklerinde bu yıl ilk defa "Necati Cumalı Edebiyat Ödülleri" gerçekleştirildi. Bu yıl şiir dalında düzenlenen ve büyük ilgi gören yarışmada ödüle layık görülen Onur Aykıl ve jüri özel ödülünü hak kazanan Fikret Hakan, Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, saat 15.30'da düzenlenecek olan kokteyl ve törenle ödüllerini alacaklar. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Necati Cumali Urla'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement