Müsiad'tan Yabancı Öğrencilere Staj ve Burs - Son Dakika
Yerel

Müsiad'tan Yabancı Öğrencilere Staj ve Burs

Müsiad\'tan Yabancı Öğrencilere Staj ve Burs

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim ve öğretim gören yabancı öğrencilere Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi tarafından buruş ve staj imkânını tanıyan protokol MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil arasında imzalandı.

20.02.2014 13:14

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim ve öğretim gören yabancı öğrencilere Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi tarafından buruş ve staj imkanını tanıyan protokol MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil arasında imzalandı.

İmzalanan burs ve staj protokolüne göre, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim almakta olan uluslararası öğrencilere burs ve staj imkanı sunarken, öğrencilerin Muğla bölgesini ve kültürünü tanıyarak yalnız Üniversite içerisinde değil, Muğla bölgesinde de aktif olarak yer almalarını sağlanacak. Burs ve staj imza töreninde konuşan MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, "MÜSİAD Muğla Şubesi daha yeni kurulmasına rağmen çok kısa süre içinde önemli projelere imza attı. MÜSİAD olarak Üniversitemizde eğitimlerini alan yabancı öğrenciler hem burs, hem de staj yapma konusundaki fikrimiz Üniversitede olduğumuz bir ortamda gelişti. Yabancı öğrencilerin okullarını bitirdikten sonra ülkelerine döndüklerinde hem bizlerin birer gönüllü elçisi olmalarını, hem de MÜSİAD üyeleri olarak hepimiz ticaret ile uğraştığımız için ülkelerinde biz işadamlarının yeni pazarlar bulmasında katkısı olacağını umuyoruz. Bu projemiz belki de ilk olma özelliği ile Türkiye'nin diğer illerindeki kardeş odalarımızı da örnek teşkil eder. MÜSİAD Muğla şubesi olarak önümüzdeki süreçte yeni projeler geliştirmek istiyoruz. Muğla bir sahil kenti olmasının yanında, madencilik ve tarım kenti. Bu değerleri çok iyi projeler ile değerlendirerek Muğla'nın katma değerine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, talebin MÜSİAD tarafından gelmesinin ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Erdil, "MÜSİAD Muğla Şubesi tarafından bize böyle bir talep gelmesi bizi fazlası ile memnun etti. Biz Üniversite olarak 3 yıl önce dünyanın birçok ülkesindeki Üniversiteler ile öğrenci değişim programını devreye soktuk. Bugün geldiğimiz noktada ne kadar önemli bir karar verdiğimiz ortaya çıktı. MÜSİAD Muğla Şubesi'nin sadece burs değil, bunun yanında staj konusunda da bizimle işbirliği yapmasını önemsiyoruz. Bu tür işbirliği Muğla'nın ekonomik değerleri olan, turizm, madencilik, su ürünleri ve tarımsal alanlarda Muğla'nın katma değerini yükseltecektir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad'tan Yabancı Öğrencilere Staj ve Burs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement