Muş'ta Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Temel Atma Töreni

Muş\'ta Temel Atma Töreni

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası ve sosyal hizmet merkezi binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

04.05.2014 13:03

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası ve sosyal hizmet merkezi binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, yeni yapılacak olan hizmet binası ile ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi. Karasu, binanın İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından 2 milyon 229 bin TL'ye mal edileceğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık da, Muş'ta yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Işık, "Yatırımların gelmesi öyle kolay olmuyor. Ben 2011 yılında milletvekili seçildiğimde, eğitimle ilgili olanı söyleyeyim. Milli eğitime brifing almaya gitmiştim, maalesef o günkü tablo öyle iyimser değildi. Ortaöğretimde okullaşma oranının yüzde 32'lerde olduğunu gördüm. Sadece 2012 ve 2013'de toplam bin 400 derslik açtık. Allah'a çok şükür 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Faruk Işık ve Muzaffer Çakar kardeşleriniz bu dönemde öncülük ettiği derslik sayısı bin 400, yani 79 yılda yapılanın aynı oranında dersliği faaliyete geçirdik" şeklinde konuştu.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise, kentte yapılan sosyal yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Sosyal devlet fakirinin, yaşlısının, çocuğunun ve yardıma muhtaç yatalak vatandaşının yanında olan devlettir. Burada temeli atacağımız hizmet binası bu amaçla faaliyet gösterecektir" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra İl Müftüsü Recep Uzun'un yaptığı dua eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yeşilce Mahallesi'nde bulunan eski fidanlık alanında yapılan hizmet binası ve sosyal hizmet merkezinin temel atma törenine Vali Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş Milletvekilleri Muzaffer Çakar ve Faruk Işık, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Belediye Başkanı Feyat Asya, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement