Muş'ta Din Görevlileri Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Din Görevlileri Toplantısı Düzenlendi

Muş\'ta Din Görevlileri Toplantısı Düzenlendi

Muş Müftülüğü tarafından her ay düzenli olarak yapılan 'Mutat Din Görevlileri' ekim ayı toplantısı yapıldı.

23.10.2013 13:45

Muş Müftülüğü tarafından her ay düzenli olarak yapılan 'Mutat Din Görevlileri' ekim ayı toplantısı yapıldı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Vali Vedat Büyükersoy, Müftü Recep Uzun ile ilde görev yapan din görevlileri katıldı. Toplantının açılışı konuşmasını yapan Müftü Recep Uzun, her ayında 15'inde bu toplantıyı düzenlediklerini ve bu ay bayram tatiline denk gelmesi münasebetiyle bugün yaptıklarını söyledi. Bu tür toplantılarda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatlarını din görevlileriyle istişare ettiklerini ifade eden müftü Uzun, ayrıca din görevlileriyle birlikte, insanlara daha kaliteli hizmet sunabilmek için tartıştıklarını kaydetti.

Muş'ta toplam 857 tane din görevlisinin bulunduğunu vurgulayan Uzun, 97 tane kadroya ihtiyaçları olduğunu ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bununla ilgili çalışma yaptığını hatırlattı. Muş'un coğrafi imkanlarının çok güzel olduğunu dile getiren Uzun şöyle konuştu; "Bunun yanı sıra dağlık bölgelerimizdeki köylerde de bazen sıkıntılar yaşayabilmekteyiz. Çok olumsuz şartlarda görev yapmaya çalışan kardeşlerimiz var. Bazı köylerimizde lojmanlarımız yok. Özellikle kış mevsiminde bazı köylerimizin il veya ilçelerle ulaşımları zorlaşıyor. Ekiplerimiz karla mücadele yapıyor ve yolları açık tutuyor ama şehir merkezindekiler kendilerini biraz daha şanslı addediyorlar. Dolayısıyla dağ köylerinde görev yapan kardeşlerimiz fedakarlık yapıyor ama bir kişi de olsa, bir ev de olsa bizim onlara hizmet götürmemiz, çocuklarına kuran eğitimi veren din görevlisinin olması gerekmektedir."

Bazı noksanlıklarının bulunduğunu belirten Uzun, özellikle kuran kurslarının ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını dile getirdi. Bu seneki ana konularının başında kan davalarının geldiğini ifade eden Uzun, "Gönül istiyor ki, kan davaları bitsin ama azalması için bir dizi çalışma yaptık. Bu çalışmalar çerçevesinde her sokakta, kan davasının kötülüğünü anlattık. Aşiret büyükleriyle görüştük ve bu çalışma 10-15 yıl sürebilir. Kan davalarını bitirene kadar veya en aza indirene kadar çalışmamızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Din Görevlileri Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement