Muş'a 4 Bin 500 Kişi Kapasiteli Cami Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Muş'a 4 Bin 500 Kişi Kapasiteli Cami Yapılıyor

Muş\'a 4 Bin 500 Kişi Kapasiteli Cami Yapılıyor

Muş’ta 4 bin 500 kişi kapasiteli merkez cami yapım çalışmaları başladı.

01.08.2015 13:55

Muş'ta 4 bin 500 kişi kapasiteli merkez cami yapım çalışmaları başladı.

Muş Alparslan Üniversitesi'nin eski rektörlük binasının bulunduğu alanda yapılması düşünülen 4 bin 500 kişi kapasiteli caminin hafriyat çalışmaları başladı.

Şimdiden hayırsever vatandaşlara seslenen İl Müftüsü Recep Uzun, çalışmaları inceledi. İncelemeye ayrıca Hacı Şeref Cami İmamı Mehmet Mahsum Yıkın ve müftülük personelleri eşlik etti. 2 bin metrekare ana mekan ve toplamda ise 4 bin 300 metrekare alan üzerine kurulacak olan caminin hayırsever vatandaşların desteği ile yapılacağını belirten İl Müftüsü Recep Uzun, Muş'a hayırlı olması temennisinde bulundu. Şehir merkezinde büyük bir camiye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Müftü Uzun, "Muş'umuzun büyük ihtiyacı olan 4 bin 500 kişilik merkezi büyük bir cami inşaatına başladık. Bu caminin ana mekanı 2 bin metrekare otoparkı ile birlikte 4 bin 300 metrekarelik caminin hafriyatına bugün itibarı ile çalışmalar başladı. Muşlu vatandaşlarımızın desteği ile cami inşaatımızın en kısa sürede yani birkaç yıl içerisinde tamamlamış olmayı düşünüyoruz. Cami ile birlikte yeşil alan ve birçok özelliğinde olacak. Altında otopark, onun üstünde konferans salonu, kütüphane, çay ocağı, aile irşat rehberlik burusu ve bir üst katında ise 4 bin 500 kişilik merkezi bir camı olarak ilimize kazandırılmış olacaktır" dedi.

Şehir merkezinde büyük bir caminin olmamasını nedeniyle cuma namazına gelen cemaatin dışarıda kaldığını hatırlatan Hacı Şeref Cami İmamı Mehmet Mahsum Yıkın ise, "Muş için güz el bir eser olacaktır. İnşallah hayırlı olur. Güzel bir eser meydana gelir ve halkımız rahat bir şekilde özellikle cuma namazlarını kılar. Cuma günleri özellikle cemaatimizin büyük bir bölümü dışarıda namaz kılıyor. Yaz olunca güneş altında kızın ise yağmur ve kar ile soğuk altında namazı kılmak zorunda kalıyor. Özellikle bu ana caddelerde böyle merkezi ve büyük bir caminin yapılması son derece önemli. Çünkü burası tam halkımızın yoğun yaşın bir merkezi bir yardır. Muş'ta en büyük cami inşaatına burada yapılması halkın büyük bir çoğunluğu buraya gelip namazını kılma imkanı bulacaktır" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'a 4 Bin 500 Kişi Kapasiteli Cami Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement