Muğla'nın Değerleri Sempozyumu Başladı - Son Dakika
Yerel

Muğla'nın Değerleri Sempozyumu Başladı

Muğla\'nın Değerleri Sempozyumu Başladı

2 gün sürecek sempozyumda 60 bildiri sunulacak

26.09.2013 17:03

Muğla Valiliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Muğla Eğitim Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı (MEÇEV) tarafından düzenlenen "Muğla'nın Değerleri Sempozyumu" başladı.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışına Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Belediye Başkanı Osman Gürün, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, MEÇEV Başkanı İsmail Baykal, Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Vali Güvençer, Muğla'nın mevcut değerlerinin yaşatılmaya çalışıldığını, bu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için çaba harcayanların da emek sarf ettiğini söyledi.

Muğla'da üniversite tarafından böyle bir çalışmanın yapılmasının sevindirici olduğunu belirten Güvençer, "Muhteşem bir değerler dünyasının üzerinde yaşıyoruz. 4 bin yıllık bir geçmişe sahip maddi ve manevi değerlerimiz var. Muğla'nın hem altında hem de üstünde önemli değerlerimiz bulunuyor. Bir de miras aldığımız değerlerimiz var" dedi.

Milletvekili Boğa ise Muğla'nın mevcutların dışında henüz keşfedilmemiş değerleri bulunduğunu söyledi.

Rektör Vekili Erdil de Muğla'nın çok büyük değerlere sahip olduğunu, bunların ortaya koyulması açısından sempozyumun önemli olduğunu kaydetti. Erdil, Muğla Değerleri Sempozyumu'nun amacının, il oluşunun yüzüncü yılında Muğla'nın sahip olduğu değerlerin bilimsel olarak tartışılıp ortaya konulması olduğunu dile getirdi.

Baykal da Muğla'nın her alanda kalkınmış bir il olmasını amaçladıklarına işaret ederek, "2 gün sürecek sempozyumda Muğla'nın değerlerini ortaya çıkarıp tanıtacağız. Bu sempozyumlar çok önemli. İlimizin değerlerinin tek tek ortaya çıkarılıp gelecek kuşaklara aktarılması da bizim en büyük arzumuz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Gürün ise üniversitelerin toplumun aydınlatılmasında önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Üniversitelerin özellikle yerel değerlerin ortaya çıkarılıp evrensele taşınmasına katkı sağlaması gerekir. Çok büyük değerler üzerinde oturuyoruz ve yaşıyoruz. Bu değerlerin gelecek kuşaklara taşınması gerekiyor. Sempozyumda ortaya çıkacak değerler, önümüzdeki yıllarda fakülteler ve yüksekokullar için birer araştırma konusu olabilir."

Konuşmaların ardından Milas ilçesindeki Çomakdağ kadınlarının kıyafetlerini konu alan fotoğraf sergisi açıldı.

İki gün sürecek sempozyumda Muğla'da Bir Hava Şehidi: İsmet Çatak, Milli Mücadelede Menteşe Sancağının Yeri, Menteşe'den Muğla'ya, Muğla'da Bir Yıl, Bir Yabancının Gözüyle Muğla, Osmanlı Arşiv Belgelerinin Işığında Menteşe Mütesellimi, Mücadelenin Demirci Akıncısı İbrahim Ethem Akıncı, Muğlalı Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri, Çağdaş Türkiye'nin Simgelerinden Birisi Olarak Muğla Valisi Lale Aytaman gibi konularda 60 bildiri sunulacak. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'nın Değerleri Sempozyumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement