Muğla'da Sıtkı Koçman'ı Anma Günü Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Sıtkı Koçman'ı Anma Günü Düzenlendi

Muğla\'da Sıtkı Koçman\'ı Anma Günü Düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde gerçekleştirilen Sıtkı Koçman'ı anma günü etkinlikleri kapsamında, Koçman'ın fotoğraflarından oluşan sergi açıldı.

03.12.2013 18:03  Güncelleme: 18:04

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin gelişmesine katkı sunan Sıtkı Koçman, düzenlenen etkinlikle anıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Sıtkı Koçman'ı anma günü etkinlikleri kapsamında, Sıtkı Koçman'ın fotoğraflarından oluşan serginin açılışı yapıldı, belgesel filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, burada yaptığı konuşmada, üniversitenin kurulması ve gelişmesinde büyük emeği bulunan Sıtkı Koçman'ın kendisini insanlığa adamış, büyük ve mümtaz bir kişilik olduğunu ifade etti.

Üniversitenin gelişimine büyük katkı sağlayan Sıtkı Koçman'ı her yıl düzenlenen etkinliklerle andıklarını belirten Erdil, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bugüne kadar 45 bin öğrenci mezun verdi, yaklaşık 2 bin personeli var. Hayatımızda belki çok fazla bir lider olmayabilir ama Sıtkı Koçman gibi bir liderin örnek alınmasını istiyorum" dedi.

Sıtkı Koçman Vakfı Başkan Yardımcısı Şükrü Zeybek ise üniversitenin hızla büyüdüğünü fakat vakfın Sıtkı Koçman'ın vakfettiklerinin dışında büyüyemediğini söyledi.

Üniversite ile işbirliği yapıp vakıf kaynaklarını güçlendirmek için çalışma yürüttüklerini anlatan Zeybek, bunun için Datça'da yapmayı planladıkları 1 megavatlık lisanssız rüzgar enerjisi santrali ve özel okul projelerini hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Zeybek, mevcut kaynakları ile 2012 yılı sonuna kadar 3 milyon 110 bin 745 lira karşılıksız burs, yurt içi ve dışı sempozyumlara katılan öğretim üyesi ve öğrencilere 151 bin 39 lira, öğretim üyelerine akademik yayınları için 321 bin 927 lira, tadilat ve bakımlar için 8 milyon 554 bin 965 lira, gelir getirici apart ve yurt inşaatları için 4 milyon 737 bin 172 lira olmak üzere 16 milyon 875 bin 851 lira harcama yaptıklarını bildirdi.

Törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eski rektörü ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Harmandar, rektör yardımcıları, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Sıtkı Koçman'ı Anma Günü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement