Müftü Serenli'den Ramazan Ayı Mesajı - Son Dakika
Yerel

Müftü Serenli'den Ramazan Ayı Mesajı

Müftü Serenli\'den Ramazan Ayı Mesajı

Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, on bir ayın sultanı Ramazan ayı nedeniyle mesaj yayımladı.

17.06.2015 19:09

Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, on bir ayın sultanı Ramazan ayı nedeniyle mesaj yayımladı.

Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, Ramazan- Şerifin, gönüllere huzur, mutluluk ve manevi coşku getirmesi temennisinde bulundu. Müftü Serenli, mesajında şunları söyledi: "Yüksek Manevi kazancı olan Ramazan ayına 17 Haziran Çarşamba günü akşamı itibariyle teravih namazını kılarak girmiş olacağız ve 18 Haziran Perşembe günü de, Ramazanın orucuna başlamış olacağız. Hepimize mübarek olsun! Yüce Allah'ın bizlere lütfettiği nimetlerden birisi de Mübarek Ramazan ayıdır. Ramazan ayı ibadet, rahmet ve mağfiret ayıdır. Bereketi bol, hayrı çok olan bir aydır. Bu ay, yardım, bağış, rahmet ve ihsan ayıdır. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insani duyguların coştuğu, tövbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddi ve manevi bir olgunlaşma ayıdır. İnsanlığı, fikri ve ahlaki sapıklıktan, cehaletten kurtarıp, ilme, medeniyete ve dolayısıyla ebedi saadete ulaştıran Kur'an-ı Kerim, bu ayda nazil olmuştur. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, bu ay içerisinde yer almaktadır."

Sakarya İl Müftüsü Serenli mesajının devamında, "İslam'ın şartlarından birisi olan oruç, Ramazan ayında tutulmaktadır. Oruç, Hz.Adem (a.s)'den beri bütün Peygamberlere ve ümmetlerine farz olan bir ibadettir. Hz. Nuh (a.s.) bayram günlerinin haricinde bütün sen boyunca, Hz. Davut (a.s.) ise gün aşırı olarak oruç tutarlardı. Orucun farz oluşu ayet ve hadislerle sabittir. Allah (c.c) Kuran-ı Kerimde mealen şöyle buyurmaktadır: "Ey iman edenler, günahlardan korunmanız için sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de sayılı günlerde oruç, farz kılındı." (Bakara : 183)" ifadelerini kullandı.

Müftü Serenli yayımladığı mesajın son kısmında ise, "Gözümüzü Allah'ın men ettiği şeylerden, dilimizi yalan, gıybet, koğuculuk gibi kötülüklerden korumalıyız. Oruçlu iken her türlü münakaşadan ve kavgadan kendimizi korumalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Sakaryalı'ların Mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice mübarek ramazan aylarına kavuşmayı diliyor, bu ayın başta bütün müminlerin affına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müftü Serenli'den Ramazan Ayı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement