MHP Bartın İl Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

MHP Bartın İl Kongresi Yapıldı

MHP Bartın İl Kongresi Yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanlığı Olağan Kongresi Bartın Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası Konferans Salonunda gerçekleşti.

14.07.2012 18:47

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanlığı Olağan Kongresi Bartın Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası Konferans Salonunda gerçekleşti.

Kongreye; MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Avni Kabasakal, sivil toplum kuruşları başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Tek liste ile gidilen kongrede MHP eski il başkanlarından Sezai Bilgin tekrardan aday oldu. Kongrede konuşma yapan Sezai Bilgin, Bartın'da işsizlik sıkıntısı olduğunu belirtti. Bilgin, "Başka hiçbir ile kolay, kolay nasip olmayacak birlik beraberlik içerisindeyiz. Bu salonda bugün Bartın il olduğundan bugüne MHP Bartın İl Başkanlığı'nı yapmış arkadaşlarımız mevcuttur. Bir sene önce il başkanlığından istifa ederek milletvekili adayı olduğumuzda kıymetli Bartınlı hemşehrilerimize Bartın'ın göç verdiğini, işsizlik sıkıntısı çektiğini ekonominin bozuk olduğunu söyledik. İşsizlik ve ekonominin düzeltilmesi ile ilgili olarak projelerimiz ile vatandaşların önüne çıktık. Bunun da göstergesini İstanbul ve Tekirdağ'da gelmiş olan Bartınlılar Dernek Başkanları var. Hafta da iki hafta da bir İstanbul ya da değişik bölgelere giderek vatandaşlarımızı ziyaret ettiğimizde hep şunu söyledim. Keşke hiçbir ilde Bartınlıların dernek başkanları ve binaları olmasa dedik. Benim hemşehrilerim İstanbul'a sadece tatile gezmeye gitsin. Antalya'ya çalışmaya değil, tatil yapmaya gitsinler istedim" dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise, "Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Bartın'da ilk İl Başkanı olarak benden sonraki il başkanlarının, ilçe başkanlarının, belde Başkanlarının teşkilatlardan kopmadan beraberlik içerisinde çalıştıklarını görüyoruz. İnşallah bu kongrede de her berber olacağız. Bu birlik ve beraberlikle 2009 yılında yapılan seçimlerde Bartın'da yaşayan dostlarımızın, kardeşlerimizin teveccühüyle, teşkilatların çalışmasıyla, gönül verenlerin çalışmasıyla, özellikle hanımefendilerin, ayaklarının altı kanayana kadar, Bartın'da en az 20 bin eve dört sefer yaparak çabaladıklarından dolayı ben hepsine saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum. Görev verildi. 8 belediye meclis üyesi arkadaşımızla beraber, İl Genel Meclisi'ne seçilen arkadaşlarımızla beraber, belediye çalışanlarımızla beraber Bartın'ı daha iyi yerlere götürmek, Bartın'ı değiştirmekle ilgili, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarımızla ilişkilerimiz düzeyli tutarak, birlik ve beraberliği koruyarak bu günlere geldik. Halkın içinden hiç kopmadık. Allah'ın izniyle de hiç kopmayacağız. Çünkü biz halkın içinden geliyoruz. Biz birilerinin talimatıyla hareket etmiyoruz. Halkımızın talimatıyla hareket ediyoruz. Genel Başkanımız bunu demişti. 'siz seçildiğinizde yakanızdaki rozetleri çıkartacaksınız. Siz Bartın'da yaşayan bütün insanların belediye başkanısınız' dedi. Bizde bunu yapıyoruz" diye konuştu.

Ardından 159 delegenin katıldığı seçimde 159 delegenin tamamı oy kullanırken, 3 oy kabul geçerli sayılmadı, Sezai Bilgin MHP Bartın İl Başkanlığı'na seçildi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Bartın İl Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement