Mevlana, Vefatının 749. Yılında Beylikdüzü'nde Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mevlana, Vefatının 749. Yılında Beylikdüzü'nde Anıldı

Mevlana, Vefatının 749. Yılında Beylikdüzü\'nde Anıldı

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Mevlana Celaleddin Rumi’nin vefatının 749’uncu yılı dolayısıyla, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde anma programı düzenlendi.

14.12.2022 12:45  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Mevlana Celaleddin Rumi'nin vefatının 749'uncu yılı dolayısıyla, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

Hoşgörü ve barışın sembolü Mevlana, Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Beylikdüzü'nde anıldı. Belediye'nin ev sahipliği yaptığı program, Sufi Meşk Topluluğu'nun katkılarıyla, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Beylikdüzü Sahnesi'nde düzenlendi. Anma programına, Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, ilçe protokolü ve yurttaşlar katıldı.

Anma programında konuşan Başkan Çalık, şunları söyledi:

"HOŞGÖRÜ DİLİNİN MEMLEKETİN TÜMÜNDE HAKİM OLMASINI DİLİYORUM"

"Hz. Mevlana Celaleddin-i Rümi'nin vuslat yıl dönümü vesilesiyle Beylikdüzü'nde bir kez daha bir araya gelmenin mutluluğu ve memnuniyetini yaşıyoruz. Muazzam bir gece oldu. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hz. Mevlana'nın dediği gibi 'Bütün ilimlerin aslı insanın kendisini bilmesidir.' Mevlana'nın en büyük özelliği hoşgörüsüydü ve sevgi dilini kullanmasıydı. Belki bugüne dair söylenmesi gereken en önemli şey hoşgörü dilinin tüm memleketimizde hakim olmasını kalpten dilemek olacaktır. İhtiyacımız olan her şey bu topraklarda var. Yeter ki görmesini bilelim. Bazen göz bakar ama görmez, bazen de kulak duyar ama işitmez. Onun için kalp gözümüz her daim açık olsun. Sevginin hakim olduğu, kardeşçe geçireceğimiz günlerde hep bir arada olmayı dilerim."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Mevlana, Vefatının 749. Yılında Beylikdüzü'nde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement