Mehmet Akif Ersoy Yalova'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif Ersoy Yalova'da Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Yalova\'da Anıldı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü Yalova’da törenlerle kutlandı.

12.03.2015 15:04

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü Yalova'da törenlerle kutlandı.

İlk program Yalova Kent Müzesi'de yapıldı. "Mehmet Akif ve İstiklal Marşı" resim sergisi Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ve Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Acar ile öğrenci ve öğretmenlerin iştirakiyle açıldı. Vali Cebiroğlu, öğrencilere Mehmet Akif Ersoy'la ilgili sorular sormayı da ihmal etmedi.

Günün ikinci töreni ise Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Termal Fen Lisesi tarafından düzenlenen Ersoy'u anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemine dair konuşmayı Termal Fen Lisesi Müdürü Metin Güçlü yaptı. Güçlü, konuşmasına, Akif'in, "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırtmasın" sözleri ile başladı. Akif'in güçlü bir şahsiyete sahip olduğunu vurgulayan Güçlü, "Doğruluk, samimiyet, ahde vefa, haksızlık karşısında susmamak, güzel sanatlara ve bütün ilimlere gönülden bağlılık, merhametli ve metin olmak, cehalet, gafletten uzak olmak özellikleri ile çok önemli bir şahsiyet olan Mehmet Akif Ersoy son derece mütevazı olmasına rağmen, milli ve manevi değerlerin müdafaasında ise sert ve tavizsiz tutumu ile tanınırdı" dedi.

Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve İstiklal Marşı'nı yazışını anlatan bir belgesel izlendi.

Termal Fen Lisesi öğrencileri ise Akif'i anlatan tiyatral gösterileri sahneledi. İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif Ersoy Yalova'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement