"Mehmet Akif Ersoy'un Aydın Kişiliği" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

"Mehmet Akif Ersoy'un Aydın Kişiliği" Konulu Konferans

"Mehmet Akif Ersoy\'un Aydın Kişiliği" Konulu Konferans

SODES kapsamında, İLESAM Gaziantep Şubesi tarafından "Gaziantep Kültür ve Edebiyat Günleri ve Yazarlık Okulu Projesi" çerçevesinde, Prof.Dr.Nurullah Çetin tarafından "Mehmet Akif Ersoy'un Aydın Kişiliği" konulu konferans düzenlendi.

07.03.2012 11:32

SODES kapsamında, İLESAM Gaziantep Şubesi tarafından "Gaziantep Kültür ve Edebiyat Günleri ve Yazarlık Okulu Projesi" çerçevesinde, Prof. Dr. Nurullah Çetin tarafından " Mehmet Akif Ersoy'un Aydın Kişiliği" konulu konferans düzenlendi.

İLESAM Gaziantep Şube Başkanı Muhittin Arar'ın açılış konuşmasının sonrasında konuşan Prof. Dr. Nurullah Çetin, "Aydın dediğimiz zaman birçok anlam ifade ediyor. Aslında münevver aydın ve karanlık aydın olmak üzere iki aydın tipinden söz edebiliriz. Peygamber dediğimiz figür, kendinden bir fikir, bilgi üretmeyen ancak doğrudan doğruya Allah'tan vahiy olarak aldığı mesajı insanlara aktarmakla görevli olan bir elçidir, nebidir. Eski zamanlarda alim dediğimiz bir figür vardı. Bu da bugünkü anlamda bilgi dallarında uzmanlaşılmadığı, ihtisaslaşmanın gerçekleşmediği dönemlerde her dalda ilahiyat, astronomi, matematik, tıp gibi her bilgi dalından biraz bilen ama bu bilgiler arasında da organik bağ kuran adama alim deniliyordu" şeklinde konuştu.

"Günümüzde bilgi dallarının çoğalmasıyla birlikte ayrıntılarda derinleşme, yoğunlaşma olunca uzmanlaşma kendiliğinden doğdu" diye konuşan Prof. Dr. Çetin, "Belli bir bilim dalında uzmanlaşmış o bilim dalının teknik bilgileriyle donanmış, o kuramsal bilgileri uygulamaya dönüştürme becerisine sahip olan insan tipi bilim adamıdır. Sanatçı ise dünya hayatı, toplum karşısındaki üretmiş olduğu bilgi ve bilinci duygusal tepki verme biçiminde yansıtan insandır" diye konuştu.

Topluma yön gösteren insanların alimler olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çetin, aydın deyince içine doğduğu toplumun ve milletin sosyal, siyasi, kültürel, ekonomik, askeri, tarımsal kendi hayatını kuşatan bütün alanlarla ilgili özgün fikir üretimiyle sentez yapabilen, yanlışların farkına varabilen kişiler olduğunu belitti.

Söyleşinin sonunda konuşmacı Prof. Dr. Nurullah Çetin'e, Fen - Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Behiye Köksel tarafından plaket, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arif Yılmaz tarafından ise teşekkür belgesi takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Mehmet Akif Ersoy'un Aydın Kişiliği' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement