Mehmet Akif Ersoy Gebze'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif Ersoy Gebze'de Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Gebze\'de Anıldı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yıldönümü Gebze’de de düzenlenen törenle kutlandı.

12.03.2014 17:08

İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıldönümü Gebze'de de düzenlenen törenle kutlandı.

Gebze Kaymakamlığı, Gebze Belediyesi ve Türk Dili ve Edebiyatı Derneği Gebze şubesi tarafından ortaklaşa Gebze Kültür Merkezi salonunda düzenlenen ve Gebze Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilen oratoryoya katılım geniş oldu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in yanı sıra programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, AK Parti Gebze Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun, belediye başkan yardımcısı ve Türk Dili ve Edebiyatı Derneği Gebze Şube Başkanı Nilay Ayran, Başkan Köşker'in eşi Ragibe Hanım, Milli Eğitim camiası ve öğrenciler katıldı.

Gebze Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı oratoryosu salonu dolduran konuklardan alkış aldı. Programda konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımız, yaklaşık bir asırdan beri, biri diğerinden ayrı düşünülemeyen iki büyük değerimizdir. Mehmet Akif'i mümtaz ve ayrıcalıklı yapan sadece İstiklal Marşımızın yazarı olması ve milli mücadeledeki aktif rolü değildir. O'nu mümtaz ve unutulmaz kılan, Mehmet Akif'in aynı zamanda şahsiyetli ve özenilecek bir ahlak adamı olmasıdır. Mehmet Akif sadece şair olarak değil, hayatı ve fikirleriyle de milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Akif, bu büyük milletin, özgüvenini tekrar kazanarak, tarih sahnesinde yeniden söz sahibi olması için Anadolu'yu karış karış gezmiş bir insandır. Muhteşem eseri Safahat'ta ve kürsülerde yaptığı konuşmalarda milletimize hep ümit, cesaret, hareket ve özgüven aşılamıştır. İstiklal Marşının her mısraında bir azim, coşku, umut ve bu milleti harekete geçirme arzusu vardır. Sanatı sanat için değil, halkın eğitilmesi ve aydınlatılması için yapmıştır. Edebiyat ve şiiri milletine hizmet etmek icra etmiştir. İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 93. Yıldönümünde kendisini bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, programı tertipleyen Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze Şubesi'ne tebrik ediyor, hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum" dedi.

Programın hazırlanmasında katkı sunan Gebze Belediyesi ve Türk Dili ve Edebiyatı Derneği Gebze şubesi adına selamlama konuşması yapan Dernek Başkanı Nilay Ayran, "Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze Şubesi olarak, Mehmet Akif'in İstiklal Marşıyla, şiirleriyle, düşünceleriyle ve Safahat adlı şaheseriyle birlikte yaşatılmasına ve gençlerimize sevdirilmesine büyük önem veriyoruz. İnşallah Mehmet Akif gibi, Türkçemizi üstün sanat gücüyle, en güzel şekilde kullanan şair, edebiyat ve fikir adamlarımızı anmaya ve eserlerini tanıtmaya bundan sonra da devam edeceğiz. İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıldönümü vesilesiyle, Milli Şairimizi huzurlarınızda bir kez daha rahmet ve şükranla anarken, Derneğimizin kuruluşuna başından itibaren büyük destek veren, Türkçemize hizmet yolunda bizleri sürekli teşvik eden İstanbul Milletvekilimiz ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanımız Sayın Ekrem Erdem ile Belediye Başkanımız Sayın Adnan Köşker Bey'e teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif Ersoy Gebze'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement