Mavi Marmara Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mavi Marmara Şehitleri Anıldı

Mavi Marmara Şehitleri Anıldı

Mavi Marmara’da şehit düşen insani yardım gönülleri Gaziantep’te anıldı.

31.05.2016 17:04

Mavi Marmara'da şehit düşen insani yardım gönülleri Gaziantep'te anıldı. İHH Gaziantep Başkanı Mehmet Emin Arslan, "Emin olun ki Mescidi Aksa'da namaz kılacağız inşallah" dedi.

Gaziantep İnsani Yardım Derneği tarafından 6 yıl önce Gazze'de ki Müslümanlara yardım için yola çıkan mavi Marmara Gemisinde şehit edilen 10 insani yardım gönüllerini anıldı. Mavi Marmara gemisinin, tek bir insanın bile yardıma muhtaç kalmasını insanlık onuruna aykırı bulunduğu için yola çıktığını belirten Gaziantep İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet emin Arslan, " İsrail'in 31 mayıs 2010'da gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan 10 insani yardım gönüllüsü Mavi Marmara'nın misyonu İsrail'in unutturma çabalarına rağmen adaletin barışın özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır. Bu gün neden buradayız. Çünkü 6 yıl önce Gazze'deki ablukayı delmek amacıyla yola çıkan Mavi Marmara, Kudüs- Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı Ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir. Barış isteyen halklar İsrail'in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara'nın tarafında İsrail'in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çizmek istiyoruz. Siyonistlere göre İsrail'in amacına uygun tek çözüm Mavi Marmara'yı tarihten silme, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır. Ama bizler asla ve asla unutturmayacağız" dedi.

"MÜCADELEMİZ MESCİDİ AKSA'DA ÖZGÜRCE NAMAZ KILANA KADAR DEVAM EDECEK"

Arslan, İsrail ile diplomatik ilişkiler sonucunda İsraillin özür dilemesi, Mavi Marmara mağdurlarına tazminat ödenmesi ve Filistin üzerindeki ambargonun kaldırılmasının yetmeyeceğinin altını çizdi. Mücadelenin Mescidi Aksa'da namaz kılana kadar süreceğini belirten Arslan, "Mücadelemiz Müslümanların Kudüs'te ilk Kıblemiz olan Mescidi Aksa'da özgürce namaz kılana kadar devam edecektir. Kudüs'ün Dünya barışı için barışı sevenlerin elinde olması lazım. Siyonizm'in Kudüs'ten ellerini çekmesi gerekir. Bizim Filistin'in özgürlüğünden başka bir arzumuz yoktur. Asla korkmadık iftiralarınızdan çekinmedik. Ne yaparsanız yapın, mavi Marmara yoluna karadan devam ediyor. Baskı altındaki bütün coğrafyalarda umut olarak yoluna devam ediyor mavi Marmara. Emin olun ki Mescidi Aksa'da namaz kılacağız inşallah. Gazze özgürlük filosunun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara'da ki buluşan tüm cesur iyi yürekler adına 10 şehidimizi yer yüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları şu an dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllerine bir kez daha selamlıyoruz" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mavi Marmara Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement