Matso Başkanı Boztaş; "Toplumda Vergi Bilinci Şart" - Son Dakika
Yerel

Matso Başkanı Boztaş; "Toplumda Vergi Bilinci Şart"

Matso Başkanı Boztaş; "Toplumda Vergi Bilinci Şart"

Antalya'nın Manavgat ilçesi Vergi Dairesi Müdürlüğünden bir heyet 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında MATSO’yu ziyaret etti.

26.02.2014 17:09

Antalya'nın Manavgat ilçesi Vergi Dairesi Müdürlüğünden bir heyet 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında MATSO'yu ziyaret etti.

Manavgat Vergi Dairesi Müdür Vekili Ali Yalçın başkanlığındaki heyeti Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Meclis Başkanı Kerim Erdem, Yönetim Kurulu üyeleri Halit Torun, Hüseyin Güneş, Murat Oğuz Öncel ve 5. Meslek Komitesi Başkanı Ertan Akgün ağırladı.

Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette konuşan Müdür Vekili Ali Yalçın, 1990 yılından bu yana 24 Şubat- 2 Mart tarihleri arasının Vergi Haftası olarak kutlandığını belirterek, hafta kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile mükelleflere ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. Vergi bilincini yaymak için çeşitli çalışmalar yaptıklarına değinen Yalçın, "Hafta kapsamında vergi bilincini daha alt kesimlere yaymak için okullarda öğrencilere yönelik çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Kan bağışı kampanyası ile futbol turnuvası organize edeceğiz" dedi. Manavgat'ın vergi gelirlerinin tahsilatı konusunda Antalya ilçeleri arasında oranı en yüksek ilçe olduğuna vurgu yapan Yalçın, vergi gelirlerinin tahsilatının arttırılması ve kayıt dışı ekonomiyle ilgili mücadele konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ise heyetin Vergi Haftası'nı kutlayarak toplumda vergi bilincinin oluşturulması gerektiğini ve bunun için herkese göreve düştüğünü söyledi. Kayıt dışının Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu belirten Boztaş. kayıt dışıyla ilgili yasalarda değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Manavgat'ta vergi gelirlerinin tahsilatının son 2 yılda yüzde 70 civarında olduğunu söyleyen Boztaş, birçok ilçeye göre Manavgat'ın tahsilatlar konusunda iyi durumda olduğunu vurguladı. Boztaş, Manavgat'ta vergi mükellefi sayısının 18 bine yaklaştığını, 2 bin 500 civarında şirket ve 70 bin civarında Manavgat plakalı kayıtlı araç olduğunu kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Matso Başkanı Boztaş; 'Toplumda Vergi Bilinci Şart' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement