Marmaris Belediyesi'ne 900 Bin TL'lik Dava - Son Dakika
Yerel

Marmaris Belediyesi'ne 900 Bin TL'lik Dava

Marmaris Belediyesi\'ne 900 Bin TL\'lik Dava

Marmaris Belediyesi'nin Ak Partili Meclis üyesi ve iş adamı Mustafa Karacan tapulu arazilerini işgal ettiği gerekçesiyle CHP'li belediyeye 900 bin TL'lik dava açtı.

20.07.2012 11:54

Marmaris Belediyesi'nin Ak Partili Meclis üyesi ve iş adamı Mustafa Karacan tapulu arazilerini işgal ettiği gerekçesiyle CHP'li belediyeye 900 bin TL'lik dava açtı.

Marmaris 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Marmaris Belediyesi tarafından kamulaştırılarak 2004 yılından bu yana kira geliri elde edilen alanın, Karacan ailesinin mülkiyeti olduğuna karar vermesi üzerine Ak Partili Meclis Üyesi ve iş adamı Mustafa Karacan Marmaris Belediyesi'ne 900 bin TL'lik dava açtı.

Karacan Ailesi'ni temsilen işadamı ve Marmaris belediye Meclis Üyesi Mustafa Karacan, ailenin avukatı Ceyhan Mumcu ve Şeref Koçlu ile birlikte Karacan Plaza'daki ofisinde basın açıklaması düzenledi.

Karacan Ailesi'ni temsilen konuşan

Mustafa Karacan açıklamasında; "Mahkeme kararı ile tapulu arazimizin Marmaris Belediyesi tarafından işgal edildiği buradan belediyenin kazanç elde ettiği ailemizin zarara uğratıldığı gerçeğini yaşıyoruz. Belediye aleyhine şimdilik 900 bin liranın üzerinde dava acıyoruz. Bu rakam daha da yükselebilir" dedi.

Point Center'ın önünden denize doğru olan parseldeki yolu ve kaldırımın mahkeme kararı ile kendilerinin olduğunun belgelendiğini ifade Mustafa Karacan 2004 yılından bugüne kadar Marmaris Belediye Başkanı tarafından adeta zülm gördüklerini ve mahkeme kararı ile zülmün sona erdiğini kaydetti.

900 bin TL'nin üzerinde Marmaris Belediyesine dava açan Karacan Ailesi, Marmaris Belediyesi kendilerine karşı sergilediği tutumu değiştirir ve imar değişikliğinde kanuni haklarını verirse davadan vazgeçebileceklerini ifade etti.

Karacan yaptığı açıklamada; "Mahkeme kararını verdi. ve Marmaris Belediyesi'nin kamulaştırma yapmadan imar değişikliği yapmadan gasp ettiği arsamızı bizim olduğunu hükmetti. 30 yıldan bu arazi işgal altında. Marmaris Belediyesi tutumu sonucunda kamunun uğrayacağı zararın tek sebebi Başkanın kendisidir" dedi.

Ailenin Avukatı Ceyhan Mumcu Marmaris Belediyesi'nin Karacan Ailesi'ne karşı tutumunu 12 Eylül anlayışıyla birebir aynı olduğunu ifade etti. Mumcu açıklamasında; "Başkan Ali Acar Karacan Ailesinden özür dilemeli. Başkanın bu uygulamasını ben daha öncede 12 Eylül uygulamalarında görmüştüm. O zamanda Marmaris'te Çaprak ailesinin tapulu özel arazileri gasp edilmişti zarara uğratılmıştı. Başkanda aynı uygulama içinde. Başkan bu tutumunu değiştirmez ise 6 aşamalı yargı sürecimiz başlayacak. CHP Genel Merkezine, Milletvekillerine, İç İşleri bakanlığına bu konuları anlatan şikayetlerimizi ulaştıracağız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris Belediyesi'ne 900 Bin TL'lik Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement