Mahalle Komiteleri Belediye Yönetiminde Yazılı Olarak Karşılığını Bulmaya Başladı" - Son Dakika
Yerel

Mahalle Komiteleri Belediye Yönetiminde Yazılı Olarak Karşılığını Bulmaya Başladı"

Mahalle Komiteleri Belediye Yönetiminde Yazılı Olarak Karşılığını Bulmaya Başladı"

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’in Türkiye için bir rol model görevi üstlendiği mahalle komitelerinin belediye yönetiminde yazılı olarak karşılığını bulmaya başladıklarını söyledi.

13.06.2014 17:15

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer'in Türkiye için bir rol model görevi üstlendiği mahalle komitelerinin belediye yönetiminde yazılı olarak karşılığını bulmaya başladıklarını söyledi.

Nilüfer Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Nilüfer'de demokrasi günleri' kapsamında 'nasıl bir mahalle yönetimi konulu?' forum ile 'Kent hakkı ve katılımı' paneli düzenledi. Üç Fidan Parkı'nda yapılan forumun moderatörlüğünü Sivil Toplum Geliştirme Merkezi'nden Levent Korkut yaptı. Foruma Ankara, Çanakkale, Eskişehir, İzmir ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 11 ilden mahalle komiteleri, mahalle meclisleri ve semt dernekleri üyeleri katıldı. Forumda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Nilüfer'de 15 yıldır katılımcı demokrasiyi arttırmak için çalışıyoruz. 2009 yılında başlayan mahalle komiteleri süreci bu anlayışımızdaki gerçekçiliğimizi göstermesi bakımından önemliydi. Nilüfer'in Türkiye için bir rol model görevi üstlendiği bu konuda mahalle komitelerinin belediye yönetiminde yazılı olarak karşılığını bulmaya başladık. Türkiye'de ilk defa komisyonların çalışma esas ve usulleri ile ilgili meclisten karar geçirdik. Bu meclis komisyonlarının ana görevlerinden biri de ilgili müdürlükleri 3 ayda bir izleme ve değerlendirmeye tutmanın yanı sıra belediye hizmetlerinde mahalle komiteleri ile değerlendirmede bulunmak ve tartışmaktır" dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Mahalle Komiteleri Koordinatörü İkbal Turan ise, "Bugünkü etkinliklerin amacına ulaştığına inanıyorum. Nilüfer Belediyesi, mahalle komiteleri konusunda Türkiye'de öncü bir rol üstlendi. Mahalle komitelerinin yasal mevzuata girmesinde bir yol haritası sunacak forum ve panellerin sonuç bildirisini iç işleri bakanlığı ile paylaşacağız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mahalle Komiteleri Belediye Yönetiminde Yazılı Olarak Karşılığını Bulmaya Başladı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement