Lice'deki Olay Bingöl'de Kınandı - Son Dakika
Yerel

Lice'deki Olay Bingöl'de Kınandı

Lice\'deki Olay Bingöl\'de Kınandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden kalekol protestosu sırasında çıkan olaylarda iki kişinin hayatını kaybetmesi, BDP Bingöl il örgütü tarafından protesto edildi.

08.06.2014 18:39

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden kalekol protestosu sırasında çıkan olaylarda iki kişinin hayatını kaybetmesi, BDP Bingöl il örgütü tarafından protesto edildi.

BDP Bingöl İl Başkanlığı, Lice'de güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında çıkan çatışmada ölen 24 yaşındaki Ramazan Baran ile 50 yaşındaki Baki Akdemir için basın açıklaması düzenledi. BDP parti binası önünde bir araya gelen vatandaşlar, Genç Caddesi üzerinde bulunan saat kulesinin önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada toplanan kalabalığa hitaben basın açıklamasını okuyan BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, "Kürt halkının karakollara ihtiyacı yok. Lice'nin karakollara ihtiyacı yok. Halk, karakolları ileride ahır olarak kullanacak biz onları karakol olarak kabul etmiyor ve tanımıyoruz. Bu halkın barışa, özgürlüğe ihtiyacı var. Bir arada yaşam şartlarının oluşturulması için barış adımına ihtiyacı vardır. Bu halkın karakolların yapımına karşı çıkmak için eylem yapma hakkı vardır. Bu halkın demokratik talebidir. Sizlerin de tek bir söz söyleme hakkınız ve yetkiniz yoktur. Biz karakolları istemiyor ve protesto ediyoruz" diye konuştu.

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bir firmaya ait 10 iş makinesinin halk inisiyatifi tarafından ateşe verildiğini savunan Yurtsever, şunları söyledi:

"Ateşkes ile gerillanın geri çekilmesi sağlanmıştır. Sivil eylemler hakkı halka tanınmıştır. Baraj, karakol yapımına karşı çıkmak için Kürdistan'ın dört bir yanında alanlarda olacağız. Halkı yok eden, solunum yollarını tahrip eden HES'lere ve barajlara asla müsaade etmeyiz. Kiğı'da halk inisiyatifi baraj inşaatındaki araçları yaktı. Buna üzüldük ama o halk kesinlikle baraj istemiyor barajdan önce barış getirilmeli. Amed'de çalıştay Lice'de katliam yapılıyor kim inanır çözüme. Lice'de savaş yöntemleriyle saldırı gerçekleştirilmiştir. Net olmayan bilgilere göre 2 ölü, 2'si ağır olmak üzere çok sayıda yaralı var. Bu saldırıyı kınıyoruz. Lice halkının yanında olduğumuzu belirterek duyarlılık çağrısında bulunuyoruz, elinizi cüzdanınıza değil, vicdanınıza koyun. Bu yapılan katliamdır, zulümdür."

Yapılan konuşmaların ardından kısa süreli oturma eylemi yapan kitle, BDP binasına kadar yürüyerek olaysız bir şekilde dağıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lice'deki Olay Bingöl'de Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement