Kültür ve Turizm Bakanlığı Bürokratlarından Muş'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bürokratlarından Muş'a Ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bürokratlarından Muş\'a Ziyaret

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Bitlis'te düzenlenecek bölge toplantısına katılmak üzere bakanlık bürokratlarıyla Muş'a geldi.

27.08.2013 14:20

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Bitlis'te düzenlenecek bölge toplantısına katılmak üzere bakanlık bürokratlarıyla Muş'a geldi.

İlk olarak Vali Vedat Büyükersoy'u ziyaret eden Abdurrahman Arıcı ve beraberindekiler, ildeki yatırımlarla ilgili bilgi aldı. Muş'taki mevcut kütüphanenin yetersiz geldiğini ifade eden Vali Vedat Büyükersoy, yeni kütüphane talebinde bulundu. Yeni kütüphanenin Selçuklu mimarisi olmasını isteyen Büyükersoy; "Mevcut kütüphanemiz yapıldığı zaman ilimizin nüfusu 50 bin dolayındaydı. Şu anda nüfusumuz 80 bini aşmış ve kütüphanemiz yeterli gelmiyor. Buraya 150 nüfusa yeterli gelecek bir kütüphane yapılması gerekiyor. Bunun için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne ait Otogar Kavşağı civarındaki hizmet binasını düşünüyoruz. Orası depreme dayanıklı olmadığı için yıkım kararı alındı. Kısa süre sonra orası tahliye edilecek. Burada Selçuklu mimarisi bir kütüphane yapılabilir" dedi.

Kentteki tarihi ve turistik yerlerin de restore edilmesi gerektiğini ifade eden Büyükersoy; "Özellikle Malazgirt Anıtı'nın bulunduğu yer artık yetersiz geliyor. Bunun genişletilmesi için çalışma yapılmalı. Bu yıl ki Malazgirt Zaferi kutlamalarına 20 bin dolayında vatandaşımız katılmıştı ve alanın yetersiz olduğu tekrar ortaya çıktı. Malazgirt, Türk tarihi için önemli bir yer sahip. Malazgirt demek, Çanakkale, Söğüt demek. Onun için burayı ihmal etmememiz lazım. Bunun yanı sıra il merkezine 5 kilometre mesafede, şehre hakim Haspet Kalemiz bulunuyor. Buranın alanı bağlarla çevrili ve çok güzel bir mesire alanı olabilir. Bakanlığın, buranın restorasyonunu yapması kentimizin tanıtımı için çok güzel olacaktır" diye konuştu.

Vali Büyükersoy'un taleplerini not alan Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ise, Bitlis'teki toplantıya katılmak üzere Muş'a geldiklerini söyledi. AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık'ın, sürekli kendisini ziyaret ettiğini ifade eden Abdurrahman Arıcı; "Sayın vekilimiz Muş'a yatırım yapılması için çok çaba sarf ediyor. Biz de atalarımızdan bize miras bırakılan eserleri en iyi şekilde koruyup bizden sonrakilere miras olarak bırakmalıyız" dedi.

Çözüm süreci konusuna da değinen Arıcı; "Bölgedeki il müdürleriyle rektörlerle kamu kurum amirleriyle ortak hareket ederek çözüm sürecine nasıl katkı sunabilirizi görüşeceğiz. Burada yaşayan vatandaşlarımızla devletimizin barıştırılması süreci bu. Bu, bugün başlamış bir süreç değil, iktidara geldiğimiz günden beri süregelen süreci inşallah bundan sonra bölgeye getireceği katkıdır. Bunu hep beraber yapacağız. Sayın valilerimizin önderliğinde bu projeyi yürüteceğiz. Biz de merkezde buralara sağlanabilecek katkıları görüşeceğiz" diye konuştu.

Vali Büyükersoy'un taleplerinin de karşılanabilecek talepler olduğunu vurgulayan Arıcı; "İlimize yeni kütüphane yapılması için gerekli çalışmayı kısa sürede tamamlayacağız. Ayrıca Malazgirt'te istenilen çalışmayı bizler de arzuluyoruz. Çünkü Malazgirt bizim için çok önemli. Buranın arka planda kalmaması gerekir. Malazgirt Anıtı'nda gerekli düzenlemeyi yapacağız. Haspet Kalesi için de Sayın Bakanımızla görüşeceğiz. İmkanlarımız ölçüsünde yatırım programına almaya çalışacağız" diye konuştu.

Arıcı'ya Bakanlık Müsteşar'ı Abdurrahman Çelik, Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser ve Genel Müdür Yardımcısı Murat Gönül ile bazı bürokratlar eşlik etti. Arıcı ve beraberindekiler, ziyaretin ardından Bitlis'e hareket etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kültür ve Turizm Bakanlığı Bürokratlarından Muş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement