Küçük Menderes Sulama Birliği'nde Yeni Başkan Özay Kaptan - Son Dakika
Yerel

Küçük Menderes Sulama Birliği'nde Yeni Başkan Özay Kaptan

Küçük Menderes Sulama Birliği\'nde Yeni Başkan Özay Kaptan

Beydağ Barajı'nın sulama suyunu yönetecek Küçük Menderes Sulama Birliği'nin yeni yönetimi belirlendi.

22.09.2012 11:11

Beydağ Barajı'nın sulama suyunu yönetecek Küçük Menderes Sulama Birliği'nin yeni yönetimi belirlendi. Belediye Meclisi toplantı salonunda yapılan seçimli genel kurulda yeni başkan Özay Kaptan oldu. Meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda Kaptan, seçimi diğer aday Hüseyin Kurt'tan aldığı bir oy farkla kazandı.

Ödemiş Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. En yaşlı üye sıfatıyla divan başkanı olan

Mehmet Türk'ün yerine geçmesiyle başlayan kurulda, divan üyeliklerine de Mustafa Ören ve Mehmet Eryılmaz getirildi.

2009'dan bu yana birlik başkanı olarak görev yapan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, yaptığı konuşmada değişen kanun nedeniyle daha önce belediye ve tüzel kişiliklerde olan birlik yönetiminin sudan yararlanan üreticilere geçtiğini ifade ederek, Sulama Birliği'ne bundan sonraki süreçte önemli ve zorlu görevler düştüğünü söyledi.

Keskin konuşmasında şunları söyledi: "Sulama birliği Türkiye'de sulama kanalları olmadan kurulan ilk birlik olma unvanını taşıyor. 2005 yılında kurulan birlik, diğer yeni kurulan birlikler gibi yeni oluşturuldu. Dokuz belediye başkanı ve 25 köy muhtarlığının da katılımı ile kuruldu. 2009 yılından itibaren Birlik bizim görev alanımızda yer aldı. Geçmişte emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şimdi de bu hizmetler Birlik tüzük ve çerçevesinde oluşturulacak. 2009 yılından itibaren 7 kişilik yönetimle bugüne kadar bu birliğin çalışmalarını sürdürdük. 2011 yılında sulama birlikleri ile ilgili 6172 sayılı sulama birliği kanunu çıkarıldı. Şartları kanunla tanımlandı. Birliği bu kanuna uygun hale getirmek için 18 aylık sürenin dolmasına bir gün kala yasal çerçeveyi hazır hale getirip, Birliğin asıl yönetimini oluşturacak. Çiftçilerden oluşan birlik başkan ve yönetimi ile Sulama Birliğinde yeni dönem başlayacak. 04.04.2014 tarihinde bitmesi hedeflenen sulama kanallarının yetkisi, kullanımı bu birliğe devredilecek. Birlik kurulduğundan bugüne kadar kimsenin temsilcisi olmadı, bundan böyle de olmayacak. Birlik kanunla çerçevelendirilmiş şekilde çalışmalarını sürdürecek."

Keskin, Sulama Birliği'nin siyaset yeri olamayacağının altını çizerken, konuşmasının ardından iki adaya da başarılar diledi. Keskin'in konuşmasının ardından gizli oylama ile başkanlık seçimine geçildi.

Toplam 45 meclis üyesi oy kullandı. Başa baş geçen seçimlerde adaylardan Özay Kaptan 23, Hüseyin Kurt ise 22 oy aldı. Bazı oy pusulalarında Özay Kaptan yerine Özay Kaplan yazıldığının açıklanması üzerine söz alan adaylardan Hüseyin Kurt, "Meclis üyelerinin kararı Özay Kaptan'dan yana ise yeniden oy kullandırmaya gerek yok. Takdir meclis üyelerimizindir, hayırlı olsun" diye konuştu. Kurt'un bu tutumu salondakilerden büyük alkış aldı.

Seçimi kazanan Kaptan, ilk olarak Hüseyin Kurt'a sarıldı. Centilmenlik tablosunun oluştuğu başkanlık seçiminin ardından yönetim kurulu seçimine geçildi. Yönetim kurulu seçiminde de Kaptan ve Kurt'un 4'er kişilik listeleri yarıştı. Kaptan'ın listesi 28 oy alırken, Kurt'un listesi 16 oyda kaldı. Kaptan böylelikle iki yıl boyunca çalışacağı yönetimini de kendisi belirlemiş oldu.

Yönetim kurulunun ardından denetim kurulu seçimleri çok çekişmeli geçti. İlk yapılan oylamada Kaptan ve Kurt'un 3'er kişilik denetim kurulu listeleri 17'şer oy aldı. Eşitlik nedeniyle seçimler yenilendi. İkinci seçimde ise sandıktan Özay Kaptan'a ait 21 liste, Hüseyin Kurt'a ait 19 liste çıktı.

Ancak Kaptan'ın listesinden iki ismin iki pusulada üzerinin çizilmesi nedeniyle oylar eşitlendi. Tüzük gereği bu durumda kuraya gidildi. Kurt'un listesinden Aydın Selek ve İrfan Yücel kurayla denetim kuruluna seçildi. Kaptan'ın listesinde üzeri çizilmeyen tek isim olan Kamil Doğan da denetim kurulunun diğer üyesi oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük Menderes Sulama Birliği'nde Yeni Başkan Özay Kaptan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement