Kozluk İlçesinde Çocuklara Oyuncak Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Kozluk İlçesinde Çocuklara Oyuncak Dağıtıldı

Kozluk İlçesinde Çocuklara Oyuncak Dağıtıldı

Batmanın Kozluk ilçesinde Anaokullarda oyuncak dağıtımı yapıldı.

20.10.2016 15:21

Anaokul öğrencilerine oyuncak dağıtıldı

Batmanın Kozluk ilçesinde okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları devam ediyor.

Kozluk Kaymakamlığı desteği ile İlçede okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla, Kaymakam Orhan Aktürk tarafından Hürriyet Anaokulundaki öğrencilere ve Kozluk Geneli toplamda 1.500 Anaokul öğrencisine kırtasiye malzemesi ve oyuncak dağıtıldı.

Okul öncesi eğitimin önemine değinen Kaymakam Aktürk, "Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır. Bu dönem, araştırmacılar için çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görülmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kozluk İlçesinde Çocuklara Oyuncak Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement