Kozan'da Kadına Şiddet Semineri - Son Dakika
Yerel

Kozan'da Kadına Şiddet Semineri

Kozan\'da Kadına Şiddet Semineri

"Kadına Şiddet" konulu seminer düzenlendi.

16.05.2012 17:21

Adana'nın Kozan İlçe Belediyesi'nce SODES Kadın Kültür ve Sanat Merkezi projesi kapsamında

"Kadına Şiddet" konulu seminer düzenlendi.

Atatürk Parkı Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Neslihan İpek Kobaner, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığının yeni kurulan bir bakanlık olduğunu belirterek bakanlığın çok geniş bir görev alanı olduğunu söyledi. Kobaner, "Görev alanının toplumun en hassas noktaları olan engelliler, yaşlılar, kadınlar, çocuklar, yoksullar, özürlüsüne, yaşlısına bakan, zor durumda kalan her kesime hizmet veren bir yapımız var. Biz Adana il müdürlüğü olarak görev alanımız çerçevesinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz bakanlık olarak talep eden bakanlık değil arz eden bir bakanlık haline gelmek istiyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'da bunu istiyor" dedi.

Hedeflerinin kadını güçlendirmek olduğunu belirten Kobaner, "Biz kadını güçlendirirken bunun yanında aileyi güçlendireceğiz. Biz ayaklarının üzerinde durabilen kadından bahsediyoruz. Onlara yardımcı olmaktan bahsediyoruz. Ama aile içerisinde diklenip de aile bütünlüğünü bozan kadından bahsetmiyoruz" şeklinde konuştu.

Seminere konuşmacı olarak katılan avukat Muhal İkikardeş, kadınların şiddet ve zor durumlarda neler yapmaları gerektiği konusunda bilgi verdi.

Sosyal Çalışmacı Ayşe Küpeli'de Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Özürlü ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı hakkında bilgi verdi. Küpeli, hattın özürlü, istismara uğrayan veya uğrama riski taşıyan ve desteğe gereksinimi olan kadınlara ve çocuklara yönelik psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunmak ve yararlanabilecekleri konusunda bilgilendirerek gereksinim duydukları hizmet türüne en kısa zamanda ulaşmalarını sağlamak amacının gerçekleştirilmesi, kadın ve çocuğa yönelik istismarın önlenmesi, kadınların toplumda statülerinin yükseltilmesi, çocukların yüksek yararının gözetilmesi hedefine ulaşılabilmesi için ücretsiz hizmet veren bir hat olduğunu belirtti.

Seminere Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili'nin eşi Süreyya Sevgili, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan, Adana Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı, Adana Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Kinik, AK Parti Kozan Kadın Kolları Başkanı Yurdagül Boyraz ile Kozan Emniyet Müdürlüğünde görevli kadın polisleri ile kadınlar katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozan'da Kadına Şiddet Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement