Koruyucu Aile Hizmeti Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Koruyucu Aile Hizmeti Tanıtım Toplantısı

Koruyucu Aile Hizmeti Tanıtım Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan "Gönül Elçileri" projesi kapsamında "Koruyucu Aile Hizmeti Tanıtım Toplantısı" İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un katılımı ile...

24.04.2013 16:17

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan "Gönül Elçileri" projesi kapsamında "Koruyucu Aile Hizmeti Tanıtım Toplantısı" İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, "İhtiyaç sahibi insanlara gönüllü olarak destek olma ve onların yaşam kalitelerini iyileştirmek amacıyla başlatılan 'Gönül Elçileri' projesine hoş geldiniz. Toplumsal katılımı sağlamak amacıyla 19 Aralık 2012 tarihinde 81 ilde iki yıl sürecek olan bu proje başlatılmış oldu. Samsun'da de Sayın Hülya Aksoy hanımefendinin himayesinde projemiz devam etmektedir. İlçelerimizi dolaşarak bu projemizle ilgili bilgiler vermeye çalışıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak dezavantajlı kesim dediğimiz, engelli, yaşlı, kadın, çocuk, yoksul, fakir, vb. gibi ihtiyaç sahibi insanlara hizmet etmeye, onlarla ilgili projeler ve politikalar üretmeye çalışıyoruz" dedi.

Gönül Elçileri projesi kapsamında 'Koruyucu Aile Hizmeti' tanıtım toplantısına katılan Hülya Aksoy, programda yaptığı konuşmada, " 'Gönül Elçisi' projesi kapsamı adı altında birçok başlık var. Özellikle 'gönül elçisi' olmak için çok fazla bir şeye ihtiyaç yok. İnsanın kendini yeterli hissettiği her hangi bir konuda ihtiyacı olan bir kişiye yardım etmesi bir 'gönül elçiliği' aslında. Bu bizim doğamızda, yapımızda ve kültürümüzde olan bir konudur. O yüzden sizleri 'gönül elçisi' olmaya davet ediyoruz. Etrafınızdaki insanlar ile bu konuyu paylaşarak, onları da bu konuya yönlendirirseniz çok mutlu olacağımızı ifade etmek istiyorum. Bu kapsam içerisinde 'koruyucu aile' bizim ve benim de gerçekten çok önem verdiğim bir konudur. Çünkü kurumlarımızda kalan çocuklarımız gerçekten her türlü ihtiyaçları karşılanan çocuklar, onlara bir aile sıcaklığını kurumlarımızda vermemiz mümkün değildir. Onların hepsinin okşayan bir ele, bir aile sıcaklığına ihtiyaçları var. O yüzden bu çok özel bir konu. Bu konularda sizleri duyarlı olmaya davet ediyorum. Hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tanıtım toplantısına gelen katılımcılara koruyucu aile tanıtım filmi, ALO 183 Kamu Spotu tanıtım filmi ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tanıtım filmi gösterisi sunuldu.

Ardından Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Dilara Işık, 'Gönül Elçiliği' ve 'Koruyucu Aile Hizmeti' ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra koruyucu ailelerden Nuran Çakmakoğlu ve Nurşen Peker, düşüncelerini ve görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Toplantıda Atakum Kaymakamı Salim Demir de hazır bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koruyucu Aile Hizmeti Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement