Korkuteli'de 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'de 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutlandı

Korkuteli\'de 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet mektepleri Başöğretmenliğini kabul edilişinin yıl dönümü olan 24 Kasım Öğretmenler günü Korkuteli'de törenlerle kutlandı.
Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk tören Anıt...

24.11.2013 14:49

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet mektepleri Başöğretmenliğini kabul edilişinin yıl dönümü olan 24 Kasım Öğretmenler günü Korkuteli'de törenlerle kutlandı.

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk tören Anıt Alanı'nda gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Cumhuriyet anıtına çelenk koymasının ardından program Fatma- Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi salonunda devam etti. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz'ün konuşmasının ardından, Fatma -Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Durmuş Özokudan, Öğretmenlik mesleği ile ilgili konuşma yaptı.

Özokudan, "Öğretmenlik kutsal bir meslektir ve bu işi yapacak kişilerin işlerine gönül vermelerini gerektiğini ifade ederek, Bir milletin milli ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Öğretmenler toplumun manevi mimarıdır, Yüreğindeki saf ve katışıksız sevgi tükenmek bilmeyen bir kaynak gibidir" dedi.

Konuşmanın adından Emekli olan öğretmenlerden Halit Balcı'ya İlçe Kaymakamı Erkan Karahan tarafından hizmet şeref belgelerini sunuldu.

Emekliye ayrılan hizmet şeref belgesinin ardından 52 öğretmen öğretmenlik yemini etti.

Yemin töreninin ardından Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün koordinesinde hazırlanan müzik korosunun gösterisi sundu.

Müzik sunumunun ardından 24 Kasım Öğretmenler günü kapsamında "Öğretmen" Konulu resim, Şiir, Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'de 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement