Konysiad Antalya Rektörlerini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Konysiad Antalya Rektörlerini Ağırladı

Konysiad Antalya Rektörlerini Ağırladı

Konyaaltı Sanayici İşadamları Derneği'nin (KONYSAİD) geleneksel kahvaltılı toplantısına Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ve Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Cihat Göktepe katıldı.

04.12.2012 12:52

Konyaaltı Sanayici İşadamları Derneği'nin (KONYSAİD) geleneksel kahvaltılı toplantısına Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ve Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Cihat Göktepe katıldı.

KONYSAİD Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ve Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Cihat Göktepe'yi geleneksel kahvaltılı toplantılarında konuk etti. Antalya'nın üniversiteler kenti olma yolunda önemli adımlar attığını ifade eden KONYSİAD başkanı İlhami Kaplan, kentte bulunan iki üniversitenin rektörünü ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Toplantıda Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat

Göktepe, yeni kurulan üniversitelerinin kısa zamanda belirledikleri yol haritası üzerinde önemli yol kat ettiklerini ifade ederek, üniversitelerini 6 önemli ayak üzerine kurduklarını anlattı.

Bu ayakları; güçlü mütevelli heyeti, nitelikli akademik kadro, üniversitenin uluslararası niteliği, kaliteli dil eğitimi, üniversitenin öğrencilerini sunduğu imkanlar ve doğal kampus olarak sıralayan Rektör Göktepe, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü olarak 48 ayrı ülkeden öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını ve toplam öğrenciye oranlandığı zamanda yüz 35 gibi bir rakamı tanımladığını kaydetti.

Turizm konusunun kendileri için öncelikler listesinde ilk sırada yer aldığına işaret eden Prof. Göktepe, turizme ara eleman değil, yönetici tepe elemanı yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

UAÜ Rektörünün ardından söz alan ülkemizin sayılı üniversitelerinden Akdeniz Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, özellikle sağlık alanında Akdeniz Üniversitesinin uluslararası marka haline geldiğini belirtti.

60 bin kişilik öğretim üyesi, öğrenci ve çalışan kadrosu ile pek çok alanda önemli çalışmalara imza attıklarını aktaran Rektör Kurtcephe, nano teknolojiden nükleer tıpa kadar geniş bir yelpazede yaptıkları çalışmaların çok yakında meyvelerini vereceğini ve kamuoyu ile paylaşacaklarının müjdesini verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konysiad Antalya Rektörlerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement