Kongre Müzesi'nin Çevre Düzenleme İhalesi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kongre Müzesi'nin Çevre Düzenleme İhalesi Yapıldı

Kongre Müzesi\'nin Çevre Düzenleme İhalesi Yapıldı

Sivas’ta teşhir, tanzim ve restorasyon çalışmalarında sona gelinen Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin çevre düzenleme işinin ihalesi gerçekleştirildi.

11.05.2016 08:54

Sivas'ta teşhir, tanzim ve restorasyon çalışmalarında sona gelinen Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin çevre düzenleme işinin ihalesi gerçekleştirildi.

İhale sonrası açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin ihalesini yaptıklarını belirterek, müzenin 4 Eylül'e yetiştirilmesi için çok önemli bir adıma daha imza attıklarını kaydetti.

Kongre Müzesiyle ilgili toplam 6 projenin olduğunu vurgulayan Ayhan, "Bunlardan 3 tanesi proje ihalesi, 3 tanesi de uygulamaydı. Proje ihalelerinin kabulleri yapıldı. Uygulama ihalelerinden restorasyon işimiz hemen hemen bitti. Teşhir tanzim yüzde 80 seviyesine yaklaştı. Son olarak da çevre düzenleme ihalesini gerçekleştirdik. 3 ay içerisinde de firma burayı bitirip teslim edecek. Çevre düzenlemesi ile binanın görünürlüğünü daha da artacak. Drenaj hatları yenilenecek. Müzenin meydanda olan gövdesine yakın olan basamaklar komple kaldırılacak binanın görünebilirliği daha da arttırılacak" dedi.

Ayhan, çevre düzenlemesinin sonunda Atatürk büstünün de proje kapsamında yerine konulacağını belirterek, "Bu manada vatandaşlarımızın zerre kadar tereddütü olmasın. Her şeyin bir vakti var" diye konuştu.

Çok yoğun ve yorucu bir dönem yaşadıklarını kaydeden Ayhan, "Uzun bir süreç yaşadık ama sonuçta böyle bir tarihi binayı muhafaza ederek güzel bir noktaya getirdik. 4 Eylül'de güzel bir açılış yapacağız" ifadesini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kongre Müzesi'nin Çevre Düzenleme İhalesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement