Konak Tünelleri'ndeki Kamulaştırma Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Konak Tünelleri'ndeki Kamulaştırma Çalışmaları

Konak Tünelleri\'ndeki Kamulaştırma Çalışmaları

AKP İzmir Milletvekili Denizli, Konak Yeşildere Tüneli çalışmaları sırasında evleri kamulaştırılacak olan Damlacık semti sakinleriyle bir araya geldi.

03.06.2014 11:06  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, yapımı devam eden Konak- Yeşildere Tüneli çalışmaları sırasında tehlike arz ettiği için evleri kamulaştırılacak Damlacık semti sakinleriyle bir araya geldi.

Toplantıya, evleri kamulaştırma koridorunda olan mülk sahipleri, kiracılar ve risk oluşması durumunda geçici terk yapılacak mülk sahipleri katıldı.

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'nun da katıldığı toplantıda konuşan Denizli, vatandaşın can güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu söyledi. İlknur Denizli, "Ortada bir sıkıntı var. İzmir'in ulaşım sıkıntısını hafifletecek Konak Tüneli'nin inşaatının bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Bir yandan da kişisel tarihlerinin tamamının geçtiği adeta büyük bir aile oldukları mahallerinden ayrılmak istemeyen bir kısım hemşehrilerimiz var. Ancak en önemlisi de burada yaşayan insanların can güvenliği. Biz tünelin inşaat çalışmaları sırasında zeminden ve binaların kalitesinden dolayı ortaya çıkabilecek tatsız durumu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz" dedi.

"Mahalle sakinleri mağdur edilmeyecek"

Bölgede kamulaştırılacak 32 bina ile ilgili çalışmaların önümüzdeki günlerde bitirileceğini anlatan Denizli, kamulaştıralacak yerlerin sahipleriyle Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nde bir toplantı daha gerçekleştireceklerini ifade etti.

Mülk sahiplerinin haklı olarak evlerinden çıkmadan kamulaştırma bedelini almak istedieğine dikkati çeken Denizli, "Aksi durumda bir başka eve kiracı olarak taşınacaklar sonra kamulaştırma bedeli ile aldıkları eve taşınmaları gerekecek ki bu doğru bir yaklaşım değil. Bu sebeple hak sahiplerinin kamulaştırma bedelleri süratle ödenecek. Kamulaştırma olmayan geçici terk uygulaması yapılabilecek 50 konut sahibi ile ilgili de, bilgi alışverişinde bulunularak evlerin durumuna göre değerlendirme yapılacak. Ayrıca kiracıların da mağdur olmaması için destek olunacak" diye konuştu.

Tünel inşaatı

Denizli, bin 674 metre uzunluğundaki Konak-Yeşildere tünellerinde kazı çalışmalarının önemli bir bölümünün tamamlandığını söyledi. Sol tüpte bin 147, sağ tüpte ise bin 130 metrelik bölümünün kazıldığını hatırlatan İlknur Denizli, şunları kaydetti:

"Tünellerin imalatının yapıldığı zemin gerçekten çok zorlu bir yapı arz ediyor. Bazı sokaklarımızdaki binalarımız yıllardır bakımı onarımı yapılmamış, bazılarının mühendislik hesabı bulunmuyor. Yılların yorgunluğunu binalarımızda görüyoruz. Onun için bazı sokaklarda Karayolları risk oluşmaması için kamulaştırma işlemlerine başladı. Bende bu çerçevede yıllardır o bölgede oturan İzmirlilerle görüşmek onları doğru ve ilk ağızdan bilgilendirmek için bir toplantı yapmayı istedim."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konak Tünelleri'ndeki Kamulaştırma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement