Kızıldağ Güreşleri'ne Rekor Katılım - Son Dakika
Yerel

Kızıldağ Güreşleri'ne Rekor Katılım

Kızıldağ Güreşleri\'ne Rekor Katılım

Adana'nın Karaisalı ilçesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen 'Tarihi Kızıldağ Güreşleri'ne, Türkiye'nin çeşitli illerinden toplam 630 güreşçi katılarak bir rekora imza attı.

02.09.2013 15:59

Adana'nın Karaisalı ilçesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen 'Tarihi Kızıldağ Güreşleri'ne, Türkiye'nin çeşitli illerinden toplam 630 güreşçi katılarak bir rekora imza attı.

Karaisalı Kızıldağ Güreş alanında gerçekleşen müsabakalarda Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü adına güreşen Kocaeli Bölgesinden Ali Rıza Kaya Başpehlivan oldu.

Türkiye'nin çeşitli illerinden değişik spor kulüplerinden ve ferdi olarak katılan güreşçiler, 12 sıklette mücadele ettiler. Sabah erken saatte başlayan tartının ardından Tarihi Kızıldağ Güreşleri'nin açılışı başta Ulu Önder ve Silah arkadaşları, tüm şehitler ve güreş camiasından ebediyete intikal edenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okunan Kuran- Kerim tilaveti'nin ardından dualar edildi. Onbinlerin güreş alanını doldurmasından dolayı birçok güreşsever müsabakaları dağda çam ağaçlarının altından izledi.

Pink Organizasyon tarafından misafirlere sıkma, ayran, çay ve kahve ikramı yapılırken, gün boyu sebil olarak haşlama ve limonata dağıtıldı.

Programda bu yılki güreşlerin ağası seçilen Başkan Hüseyin Sözlü'ye İşitme Engelliler Dünya Şampiyonu Dursun Gözel tarafından bir plaket verildi. Bengütürk Tv, Adana Tv ve İçel Tv'nin tüm dünyaya izlettikleri güreşler nefesleri kesti.

25 hakemin görev yaptığı güreşlerde, cazgırlığı ise Bursa'dan İznikli Pele Memed'in oğlu Pele Bülent ve Samsunlu Kazım yaptı.

Güreşler öncesi Ceyhan Belediyesi Halk Oyunları ekibi Türkiye'nin değişik yörelerine ait oyunları sergilediler. Ev sahibi Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak misafirlere Vardar Köprüsü'nün fotoğrafını hediye etti. Baş Pehlivanlığı Ali Rıza Kaya'nın kazandığı güreşlerde, sıkletlerinde birinci olan sporcular ve kiloları ise şu şekilde oluştu:

"30 kilo Ahmet Gizir (Kahramanmaraş), 35 kilo Furkan Gizir (Kahramanmaraş), 38 kilo Hamza Alaca (Mersin Orman), 42 kilo Kazım Güllü (Mersin Orman), 47 kilo Mehmet Turaç (Mersin Güreş Eğitim Merkezi), 53 kilo Burak Sevgili (Adana Güreş Eğitim Merkezi), 55 kilo Can Köfteci (Ceyhan Belediyespor), 60 kilo Nebi Uzun (Ankara Şeker), 66 kilo Yusuf Benekli (Ankara),74 kilo Aziz Bolat (Ceyhan Belediyespor), 84 Kilo Fatih Karataş (Ceyhan Belediyespor). - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıldağ Güreşleri'ne Rekor Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement