Kırıkkale Şehidini Uğurladı - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale Şehidini Uğurladı

Kırıkkale Şehidini Uğurladı

Şehit Astsubay Özdemir, Kırıkkale Hasan Dede Beldesi'nde toprağa verildi

02.07.2011 20:20  Güncelleme: 09:33

Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan, Özel Kuvvetler'de görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Kalender Özdemir, baba memleketi Kırıkkale'nin Hasan Dede Beldesi'nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Özdemir için Atatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, çok sayıda askeri erkan, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ile Ramazan Can, Kırıkkale Vali vekili Yusuf Ziya Karacaev, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, il müdürleri, şehidin ailesi ve yakınlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Özdemir'in naaşı önce babasının evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra Özdemir'in naaşı Hasan Dede'deki belde mezarlığında toprağa verildi.

MUTLU GÜNÜMÜZDE NİYE ÇEKMİYORSUNUZ?

Cenazede eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döken şehit Özdemir'in eşi Alev Özdemir, kendisini çeken gazetecilere, "Mutlu günlerimizde niye resim çekmeye gelmediniz? Bugün benim mutsuz günüm, bunu mu çekecektiniz?" diye sitem ederken, "Yiğidim beni bırakıp nereye gidiyorsun? Şimdi ben 2 yavrumu tek başıma mı büyütecem" dedi. Anne Hüsniye ise, "Evladım gitti. Ne olacak şimdi benim halim. Ne olur onu bana geri getirin, " deyi gözyaşı döktü.

BABAYA ASKER SELAMI

Tören sırasında gözyaşlarına boğulan şehidin ikiz çocukları Furkan ile Kübra, cenaze konvoyun geçişi sırasında babalarının tabutuna karşı asker selamı durdular. Ardından da el sallayarak babalarını son yolculuğuna uğurladılar.

Kırıkkale/ DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale Şehidini Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement