Keşif Ekibi Sorunları Badak'a İletti - Son Dakika
Yerel

Keşif Ekibi Sorunları Badak'a İletti

Keşif Ekibi Sorunları Badak\'a İletti

Antalya'nın tarihi noktalarına gezen Keşif Ekibi, Ankara'da AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ile gezi notlarını paylaşarak, sorunları iletti.

15.08.2013 11:31

Antalya'nın tarihi noktalarına gezen Keşif Ekibi, Ankara'da AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ile gezi notlarını paylaşarak, sorunları iletti.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ile Ankara'da bir araya gelen Keşif Ekibi üyeleri, gezi notlarını paylaşırken, Antalya'nın Döşemealtı ilçe gezisinde bölgede bulunan Karain Mağarası'nın merdivenlerinin olmaması, araç parkının bulunmaması nedeniyle ziyaretçilerin zorluk yaşadığını iletti. Üyeler, Döşemealtı, Karaveliler- Kovanlık bölgesinde tarihi eserlerin açıkta kaldığını, Ariassos bölgesinin tarihi eser kaçakçılarının tehdidi altında olduğunu ve Evdirhan'ın restorasyona ihtiyacı olduğunu aktardı.

Badak, Karain Mağarası müze onarımı ve çevre düzenlemesi işinin de yer aldığı otopark alanını kapsayan büyük proje çalışmasının yapıldığını müjdelerken, çalışma sonunda mağaranın yıllık ziyaretçi sayısı olan 29 bin rakamının yukarı çekileceğini söyledi.

Döşemealtı, Karaveliler-Kovanlık bölgesindeki açıkta yer alan tarihi eserlerle ilgili olarak koruma tedbirlerinin jandarma tarafından alındığını belirten Badak, sınırlı sayıdaki güvenlik görevlisinin yeterli olmadığını aktardı. Ariassos antik kentinin tarihi eser kaçakçılarının tehdidi altında olduğu ile ilgili şikayeti de değerlendiren Badak, bölgenin sarp ve dağlık bir bölgede çok geniş bir alanı kapsaması nedeniyle Döşemealtı ve Dağbeli Jandarma Karakol Komutanlıklarına gerekli önlemlerin alınması hususunda ilgili birimlerin yazı yazdığını belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keşif Ekibi Sorunları Badak'a İletti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement