Kemalpaşa Üniversiteyi Hakediyor - Son Dakika
Yerel

Kemalpaşa Üniversiteyi Hakediyor

Kemalpaşa Üniversiteyi Hakediyor

Kemalpaşa'ya üniversite kurulmasını hedefleyen Kemalpaşa Belediyesi Başkanı Rıdvan Karakayalı, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan ve beraberindekileri Kemalpaşa sanayicileriyle buluşturdu.

17.06.2013 11:21

Kemalpaşa'ya üniversite kurulmasını hedefleyen Kemalpaşa Belediyesi Başkanı Rıdvan Karakayalı, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ve beraberindekileri Kemalpaşa sanayicileriyle buluşturdu. Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, "Kemalpaşa üniversite istiyor, hak ediyor" dedi.

Kemalpaşa'ya bir üniversite veya yüksekokul gelmesi için girişimlerde bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk, KESİAD Başkanı Cengiz Beşok ve Kemalpaşa'da hizmet veren sanayiciler, Katip Çelebi Üniversitesi'nden Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Kocabaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Atilla Acar ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Okur'la bir araya geldi.

Katip Çelebi Üniversitesi idarecileri ile sanayiciyi bir araya getiren Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa'ya üniversite kazandırmak için atılacak adımları konuşmak üzere bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Katip Çelebi Üniversitesi'nin devletin bir üniversitesi olduğunu belirten

Karakayalı, şöyle konuştu: "İzmir'e yeni kuruldu. Üniversitenin Kemalpaşa ile işbirliğinde olmasını arzu ediyoruz. Üniversite için belediyemize ait olan binaları vermeye hazırız. Gerekirse çadırda bile hizmet vermeye razıyım. İlçemiz sanayisi ile ön planda, sanayicilerinden destek bekliyoruz."

Kemalpaşa'nın gelişmesinin herkesin ortak arzusu olduğunu söyleyen Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, şunları söyledi: "Kemalpaşa'yı gelecekte daha parlak bir istikbale hazırlamak arzusu içerisindeyiz. Kemalpaşa hızlı gelişiyor, sanayisi ile tarımı ile pek çok zenginliği içerisinde barındırıyor. Kemalpaşa, bir üniversiteyi taşıyacak kapasitede. Katip Çelebi Üniversitesine ya da başka bir üniversiteye ihtiyacı var. Üniversite, "kazan kazan" dediğimiz formülle sanayicimiz, tarımımız, çiftçimiz, üreticimiz, artan nüfusumuza kazandırılacaktır. Biz, Kemalpaşa olarak her türlü desteği, gayreti sınırsız olarak vermeyi taahhüt ediyoruz."

Kemalpaşa'nın gönlünde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, şunları söyledi: "Annem Kemalpaşalı, çocukluğum Kemalpaşa'da geçti. Bu yüzden Kemalpaşa'nın gönlümde ayrı bir yeri var. Üniversitemiz 2010 yılı Temmuz ayında kuruldu. Açıldığında bizleri ilk ziyarete gelenlerden biri Başkan Karakayalı'dır. O zamandan beri Kemalpaşa'ya üniversite istediğini hep dile getirdi. Çiğli Atatürk Organize Sanayi bölgesinde bulunan üniversitemiz de sanayicinin ihtiyacına göre bölümler açmaya dikkat ediyoruz. Üniversite ve sanayici işbirliğinde çalışıyoruz. Kemalpaşa üniversite istiyor, hakkıdır, ancak üniversite olarak biz daha yeniyiz. Bugün itibariyle Kemalpaşa ile ilişkilerimiz başladı. Bu işbirliklerimiz inşallah ileride meyvesini verir, bir fakülte ya da üniversite kurulur. İlçeye üniversite kurulmasının kararını verecek olan merci siyasi otoritedir. Siyasi otorite kurmak isterse biz de gerekeni yapmak zorundayız zaten. Biz burada Kemalpaşa ile sanayicimizle olan işbirliğini geliştirmeye geldik. Kemalpaşa'yı tanımaya geldik. Bir üniversiteyi nasıl açabilirizin ip uçlarını elde etmeye geldik. Kültürel anlamda öğrencilerimizin Kemalpaşa'ya gelip gitmelerini sağlayabiliriz."

KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk ise sanayiciler adına üniversiteye tam destek verdiklerini belirterek "Kalifiyeli, istihdama yönelik, ihtiyacımıza yönelik elemanlara ihtiyacımız var. Kemalpaşa sanayisi her geçen gün daha da büyüyor. 1300 hektarlık alana sahip. Sanayicimizin gelişmesi adına her türlü işbirliğine hazırız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemalpaşa Üniversiteyi Hakediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement