Kemalpaşa'da Girişimcilik Eğitimi Anlaşması İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Kemalpaşa'da Girişimcilik Eğitimi Anlaşması İmzalandı

Kemalpaşa\'da Girişimcilik Eğitimi Anlaşması İmzalandı

İzmir Kemalpaşa Kaymakamlığı ile KOSGEB, girişimcilere 100 bin lira para desteği sağlayan proje eğitimi anlaşması imzaladı.

22.11.2012 13:47

İzmir Kemalpaşa Kaymakamlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), girişimcilere 100 bin lira para desteği sağlayan proje eğitimi anlaşması imzaladı.

'KOSGEB girişimcilik eğitimleri' işbirliği protokolü, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ile Kaymakam Yüksel Topal arasında törenle imzalandı. İmza töreninde konuşan Çanakçı, girişimciliğin tüm dünyada sosyal ilerlemenin, ekonomik kalkınmanın, istihdam yaratmanın temel unsuru olarak görüldüğünü söyledi. Çanakçı, "Bu projenin en büyük özelliği istihdam ve yeni iş yerlerinin kurulmasını sağlamak. Hükümetimizde bu konuya çok sıcak bakıyor. Biz İzmir'de girişimcilik destek programını çok etkin uyguluyoruz. Bunun nedeni İzmir'de işsizlik oranı çok yüksek. 2011 Türkiye İstatik Kurumu verilerine göre, İzmir'deki işsizlik oranı yüzde 14,7'dir. Proje ile birlikte ne kadar çok işyerinin açılmasına vesile olabilersek hem işsizlik hem de istihdam sorununa bir nebze katkıda bulunmuş oluyoruz. Şimdiye kadar Müdürlüğümüz kanalı ile İzmir'de yaklaşık ikiyüz elli işletme kuruldu. İnşaalah Kemalpaşa'daki bu eğitimlerimiz sayesinde 30 kişilik potansiyel girişimci eğitimleri verilecek. Bu eğitimler sonrasında kendi işini kuran ve projesini onaylatan girişimcilere, 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası ise 4 yıl sıfır faizli kredi ile sağlanacak. Umarım Kemalpaşa yöresinde yeni projeler ile yeni istihdamlar yapılır" dedi.

Kaymakam Topal da, "Girişimci noktasında biz artık yeni yeni insanların piyasaya arz-ı endam etmelerini istiyoruz, bir iki kişi bile başarıya ulaşmış olsa bizim için başarılı bir sonuçtur. Vatandaşımıza KOSGEB'in böyle bir imkanı sunması ile bu protokolü imzalıyoruz. Hayırlı olsun" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemalpaşa'da Girişimcilik Eğitimi Anlaşması İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement