Keçiören'de Engelliler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de Engelliler Günü Kutlandı

Keçiören\'de Engelliler Günü Kutlandı

Engelli vatandaşlar ve aileleri Keçiören Belediyesi'nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği programda biraraya gelerek eğlendi.

03.12.2013 10:41

Engelli vatandaşlar ve aileleri Keçiören Belediyesi'nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği programda biraraya gelerek eğlendi. Programda, Engelsiz Spor Kulubü'nün anketinde "Engelli Dostu Belediye Başkanı" seçilen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a da bir plaket verildi.

Halil İbrahim Sofrası'nda gerçekleştirilen özel programa AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu ve Ankara Milletvekili Ülker Yücel, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Özpalas, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu ile çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

BAŞKAN AK'A TEŞEKKÜR

Konuşmasının başında engelliler için yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Ak'a teşekkür eden AK Parti İstanbul Milletvekili Aksu, "Engelli kardeşlerimizin normal bir yaşantı yaşamaları için hükümetimizin yaptığı çalışmalar ortadadır, ama ben annelere engelli çocuklarına olan özverisinden ötürü teşekkür etmek istiyorum. Benim de engelli yakınım var. O çocuklara bakıp yetiştiren anneler çok sıkıntı yaşayıp çok fedakarlık ediyorlar. Tabii ki babalar da fedakarlık yapıyor, ama annelerin emeği çok daha fazla" dedi. AK Parti Ankara Milletvekili Güzel de, böyle anlamlı bir günde engelliler ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek "Sizler sadece 3 Aralık'ta değil, her zaman kalbimizin içindesiniz. Engelli vatandaşlarımızın da engelsiz vatandaşlarımız gibi rahat bir şekilde hayatlarını yaşamaları için birçok reform ve kanunlar yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın engelliler için yaptığı hizmetler takdire şayandır. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HEPİMİZE DÜŞEN GÖREVLER VAR

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, bu program vesilesi ile engelli vatandaşlar ve aileleri ile aynı sofra etrafında buluşmaktan dolayı mutlu olduklarını vurgulayarak, "Engelli veya engelli yakını olan ailelerin hayatlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmeleri için hepimizin üzerine düşen görevleri var. Gerek iş hayatında gerek istihdamda, sosyal yaşamda bizimle birlikte yaşamaları sağlamamız lazım" dedi. Keçiören Belediyesi'nin engelliler için birçok projeyi hayata geçirdiğini hatırlatan Başkan Ak şu bilgileri verdi: "Engelsiz Kent Meydanı uygulamasını gerçekleştirdik. Engelsiz Park yaptık. Engelli kardeşlerim orada rahatça oyun oynayıp zaman geçirebiliyorlar. Engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla faydalanabileceği, dünya standartlarında engelsiz kaldırım çalışması yapıyoruz. Engelliler Misafirhanesi ile engelli ailelere, çocuklarını bize emanet edip kendileri sosyal hayattan kopmadan yapmaları gereken işlerini yapıp sonra çocuklarını alma imkanı tanıdık. Bu misafirhane öz bakımını yapabilen engelliler için kuruldu. Her çeşit engeli olan vatandaşlarımız için de misafirhane yapmayı düşünüyoruz."

BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN HATIRLIYORUZ

Engelli vatandaşlar ile aynı sofrayı paylaşmanın, kürsüde konuşmaktan çok daha önemli olduğuna dikkat çeken AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan da, " Türkiye'de 8.5 milyon engelli vatandaşımız var. Bu sebeple her birimizin engelli bir yakını var. Bugünü sadece bir gün veya bir hafta değil, her gün hatırlıyoruz. AK Parti hükümetinin 2005 yılında çıkardığı Özürlüler Kanunu bir devrimdir. Farklı alanlarda engelli vatandaşlarımızın yararına olan düzenlemeler yaptık. Ama her şey bitti, tüm sorunlar halloldu diyemeyiz. Daha yapacak çok şeyimiz var" diye konuştu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın engellilere her zaman sahip çıktığını belirten Hasan Özpalas ise, "Engellileri unutmayan bir Genel Başkan ile çalışmak bizleri çok gururlandırıyor" dedi.

BAŞKAN AK "ENGELLİ DOSTU" SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından program Down Sendromlular Grubu'nun müzik dinletisi ile devam etti. Daha sonra sahne alan Huzur Özel Eğitim Engelli Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi ve Ana Kucağı Down Sendromlular ve Ailelerini Koruma Derneği'nin konseri izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün hazırladığı geleneksel Türk giysilerinden oluşan bir defilenin de yapıldığı programda, Engelsiz Spor Klübü'nün anket çalışmasında "Engelli dostu belediye başkanı" seçilmesi nedeniyle Başkan Ak'a bir plaket verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de Engelliler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement