Kazan'da Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kazan'da Cumhuriyet Coşkusu

Kazan\'da Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kazan'da düzenlenen coşkulu bir programla kutlandı.

29.10.2013 14:48

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kazan'da düzenlenen coşkulu bir programla kutlandı.

Dün Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayan kutlamalara bugün Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda devam edildi.

Kutlamalara; Kaymakam Veysel Beyru, Garnizon Komutanı adına Hava Savunma Kurmay Albay Aşkın Yerli, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Toplantı Salonu'ndaki kutlamalarda çeşitli okullardan öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu.

Ayrıca programda Kaymakamlık tarafından ilçedeki eğitimin gelişmesine katkılarından dolayı 6 kişiye Cumhuriyet Bayramı Kaymakamlık Onur Belgesi verildi.

İlçede ihtiyaç sahibi ailelere ve eğitim kurumlarına yaptığı yardımlardan dolayı MİM Mühendislik İnşaat Çelik Endüstri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Sultanoğlu'na, Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Selim Güven'e, Kazan'da Gazi Üniversitesi okul binalarının yapımı için 3 milyon TL bağışta bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'ya, ilçede Kız Meslek Lisesi yaptıran Gülnaz- İbrahim Güngör çiftine ve ailesine bakmakta gösterdiği fedakarlıktan dolayı Hafize Öndağ'a onur belgeleri Kaymakam, Garnizon Komutanı, TUSAŞ Genel Müdürü ve Belediye Başkanı tarafından verildi.

Kaymakamlık Onur Belgesi'ni alan Hafize Öndağ (65) gözyaşlarını tutamazken, salonda da duygu dolu anlar yaşandı.

Konuşmasında dua eden ve Kaymakam ile Belediye Başkanı'na teşekkür ederek kendisinin bir Türk kadını olduğunu ve 100 yaşındaki kayınvalidesine, içlerinde engellilerin de bulunduğu torun ve çocuklarına tek başına baktığını söyleyen Hafize Ana, "Allah devletimize, milletimize iyilikler versin, huzur versin. Ben birinizin burnu kanasa ona dayanamam. Ben böyle bir insanım. Allah hepinizden razı olsun. Bana gösterilen ilgiden çok memnun oldum. Allah bana da uzun ömürler versin ki ben de onlara ömrüm oldukça bakayım" dedi.

Hafize Ana gençlere de tavsiyelerde bulunarak, kendi sonlarını düşünmelerini ve yaşlıları huzurevlerine göndermemelerini istedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazan'da Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement