Kaymakam Nebioğlu, Tarihi Köprüde İncelemede Bulundu - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Nebioğlu, Tarihi Köprüde İncelemede Bulundu

Kaymakam Nebioğlu, Tarihi Köprüde İncelemede Bulundu

Araban İlçe Kaymakamı Emre Nebioğlu, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi Septimus Severus Köprüsü'nde incelemede bulundu.

08.06.2012 10:37

Araban İlçe Kaymakamı Emre Nebioğlu, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi Septimus Severus Köprüsü'nde incelemede bulundu.

Araban Kaymakamı Emre Nebioğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, İlçe Özel İdare Müdürü Vahit Ersert, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Abuzer Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Alaaddin Karakısa ve ilçeye bağlı Gümüşpınar köyü Muhtarı İbrahim Özkan ile Gümüşpınar köyü sınırlarında yer alan Sıtmapınar Çayı üzerinde bulunan ve 4. Scythica Lejyonu tarafından inşa edildiği düşünülen tarihi Septimus Severus köprüsünün bulunduğu bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Bölge halkı tarafından 'Kırık Köprü' olarak bilinen tarihi Septimus Severus Köprüsü'nün korumasız oluşu ve asırlardan beri kış mevsiminin ağır koşullarına ve tarihi eser kaçakçılarının tahribatına maruz kaldığını belirten Gümüşpınar Köyü Muhtarı İbrahim Özkan ve vatandaşları dinleyen Nebioğlu, vatandaşların;"5 gözlü tarihi köprünün 4 gözü yıkılmış. Sağlam kalan bir gözünün koruma altına alınıp, yıkılan 4 gözünde de gerekli restorasyon çalışması başlatmayı istiyoruz" talebine olumlu yanıt verdi.

Kaymakam Nebioğlu,"Zeugma'nın kuzeyinde Fırat yolunun üzerinde bulunan köprünün 4. Scythica Lejyonu tarafından inşa edildiği tahmin ediliyor. Bu tarihi köprümüzün kurtarılması için gerekli restorasyon çalışmalarının başlatılması için gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Nebioğlu, Tarihi Köprüde İncelemede Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement