Kaybettiği Oğlu İçin Kütüphane Açtı - Son Dakika
Yerel

Kaybettiği Oğlu İçin Kütüphane Açtı

Kaybettiği Oğlu İçin Kütüphane Açtı

Mersin'in Erdemli ilçesinde 10 yıl önce elektrik akımına kapılarak ölen 11 yaşındaki oğlu Tolgahan Yılmaz için Akdeniz Ortaokulu'nda kütüphane açan baba Ahmet Yılmaz, şimdi de başlattığı kampanyayla hem kütüphaneyi zenginleştirdi, hem de...

03.05.2013 17:01

Mersin'in Erdemli ilçesinde 10 yıl önce elektrik akımına kapılarak ölen 11 yaşındaki oğlu Tolgahan Yılmaz için Akdeniz Ortaokulu'nda kütüphane açan baba Ahmet Yılmaz, şimdi de başlattığı kampanyayla hem kütüphaneyi zenginleştirdi, hem de çocukları kütüphaneye çekmeyi başardı.

Kitap bağışı kampanyası ve kitap okuma şampiyonlarına ödül kampanyalarıyla çocukları kütüphaneye çekmeyi başaran Yılmaz, "Çocuklarımızı okurken görmek istiyoruz" dedi.

Belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları ile yazarların yaptığı kitap bağışlarının kabulü sırasında bir konuşma yapan Yılmaz, "Kütüphanemizi 2004 yılında bütün Erdemli'nin desteği ile açmıştık. Uzun zaman oldu. Tabii ki yaşatılması içinde zaman zaman destek gerekiyor, okuyucuları buraya çekmek gerekiyor. Bunun içinde başlattığımız çalışmalar son derece faydalı oldu.

Kütüphanemizi açtığımız ilk günkü heyecanı yeniden yaşıyorum" dedi.

Kütüphanenin zaman içerisinde teknolojiye de ayak uydurduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Hala daha kitaba ihtiyacımız var. Tolgahan kardeşiniz okumayı çok seven bir insandı, gözleri kızarıncaya kadar kitap okurdu. Onun için bu kütüphanenin ismi Tolgahan kardeşinizin ismi. Sizlerinde çok okumanızı istiyoruz" diye konuştu.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Kişisel Gelişim Uzmanı-Yazar Ahmet Kara, Şair Ömer Toker ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri kitap bağışı kampanyasına destekte bulunarak, çocuklara da okumanın önemini anlattılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaybettiği Oğlu İçin Kütüphane Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement