Kaü Fen-Edebiyet Fakültesi'nde Mezuniyet Şöleni - Son Dakika
Yerel

Kaü Fen-Edebiyet Fakültesi'nde Mezuniyet Şöleni

Kaü Fen-Edebiyet Fakültesi\'nde Mezuniyet Şöleni

(KAÜ) 2012-2013 akademik yılının sona ermesi nedeniyle Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığında mezuniyet töreni yapıldı.

07.06.2013 09:24

Kafkas Üniversitesi

(KAÜ) 2012-2013 akademik yılının sona ermesi nedeniyle Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanlığında mezuniyet töreni yapıldı.

KAÜ Rektörü Prof.Dr. Sami Özcan, Fakülte Dekanları, Bölüm Başkanları, Öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri ve Öğrenci velilerinin katıldığı mezuniyet töreninde, mezun olan öğrenci ve velilerinin heyecanlı olmaları dikkat çekti. Türk Dili ve Edebiyat Bölümü 4. sınıf öğrencisi Kübra Cesur, mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, "2012-2013 Eğitim-öğretim yılında Fakültemiz akademik elemanlarınca yaklaşık 180 uluslararası, 17 ulusal makale yayınlanmış; 55 uluslar arası ve 75 ulusal bildiri sunulmuştur. Bu yüksek başarıdan dolayı akademik elemanlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Sevgili meslektaşlarım, bugün sizler için öğrencilik hayatı bitiyor, yeni bir dönem başlıyor. Bilgi çağını yaşadığımız bu süreçte bilgiye ulaşmanın hayat boyu devam edeceğini unutmadan, kendinizi sürekli yenileyerek yolunuza devam ediniz. Buradan ayrılırken her şeyin yolunda olduğunu ve işinizin hazır olduğunu elbette söyleyemiyoruz. Ancak, yılmadan tüm sorunların üstesinden geleceğinize inanıyor ve sizlere güveniyoruz" dedi.

"KAFKAS ÜNİVERSİTESİ'Nİ ÇOK İYİ TEMSİL EDEEKSİNİZ"

Ülkemizin her köşesinde Kafkas Üniversitesini ve Fakültemizi en iyi şekilde temsil edeceğinizi biliyoruz. Kafkas Üniversitesi mensubu olmanın haklı gururunu hep birlikte taşımaktayız diyen Prof. Dr. Yüksek;

"Maalesef, son yıllarda Fen-Edebiyat fakültelerinin ve dolayısıyla mezunlarının bazı sorunları olduğu bir gerçektir. Mezunlarımızın iş bulma konusundaki sıkıntıları Fen-Edebiyat Fakültelerine tercihi de etkilemekte, hatta tartışılır hale getirmektedir. Özellikle fen bölümlerinde yaşanan bu sorun iyi araştırılmalı ve ivedi çözümler üretilmelidir. Biz bu sorunun sadece mezunların iş bulma zorluğundan kaynaklandığını düşünmüyoruz. Bilindiği üzere birkaç meslek hariç maalesef bu zorluklar hep önümüzdedir. Ancak, tüm sorunlara rağmen açıklıkla ifade etmek isterim ki, Fen-Edebiyat Fakültelerinin olmadığı bir eğitim sistemi düşünülemez. Eskiden Temel Bilimler Fakülteleri olan Fen-Edebiyat ve benzeri fakültelerin yaşayacağı kesintiler ileride tamiri mümkün olmayan sorunlar yaratacaktır. Son günlerde sorunun çözümüne yönelik bazı çalışmaların olduğunu büyük bir memnuniyetle ifade edebilirim. Umuyoruz ve diliyoruz ki, en kısa zamanda doğru teşhis konularak çözümler üretilir. Değerli misafirlerimiz, güzel Ülkemizin dört bir köşesinden geldiniz, bizimle birliktesiniz. Sizleri Ülkemizin Kafkaslara açılan kapısı Serhat şehrimiz Kars'ta görmekten, sizleri Üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmeliyim. 4 yıl önce bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınıza kendi çocuklarımızdan ayırmadan yarınları için gerekli tüm bilgi ve eğitimi verdiğimize inanıyoruz. Biz onlara güveniyoruz, sizler de güveniniz. Zor şartlara rağmen verdiğiniz emek ve katkılar için sizleri kutluyor, saygılar sunuyorum. ve çok kıymetli çalışma arkadaşlarım, bu günler bizim için gurur günleridir. Tüm emeklerimizin karşılığını aldığımız, sıkıntılarımızı unuttuğumuz gündür bugün. Her biri ile birçok anı paylaştığımız değerli öğrencilerimiz artık birer meslektaş olarak hayata atılmak üzeredir. Sizlere tüm emek ve katkılarınız ve bu güzel günde mezunlarımızı yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor nice mezuniyet yıllarına diyorum. Konuşmama, mezuniyet törenimizi onurlandıran Rektörümüz Prof. Dr. Sami Özcan başta olmak üzere, tüm katılımcılara teşekkür ederek son veriyor, Tüm mezunlarımıza bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Daha sonra fakültede dereceye giren öğrencilere ödülleri ve plaketleri KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek tarafından takdim edildi.

Bölümlerde dereceye giren öğrencilere ödüllerini KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, diğer birim amirleri ve öğretim üyeleri vererek tebrik ettiler.

Törenin sonunda ise fakülte öğrencilerine diplomaları takdim edildi ve müzik eşliğinde kep atma töreni yapılarak öğrenciler gönüllerince eğlendiler. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaü Fen-Edebiyet Fakültesi'nde Mezuniyet Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement