Kastamonu yerel haberleri | Eğitim Sen Artvin Şubesi Başkanı Köksal Gümüş: Çocuklarımızın Yusufeli'nin Taşınması İçin Araç Olmasını İstemiyoruz - Son Dakika
Yerel

Kastamonu yerel haberleri | Eğitim Sen Artvin Şubesi Başkanı Köksal Gümüş: Çocuklarımızın Yusufeli'nin Taşınması İçin Araç Olmasını İstemiyoruz

Kastamonu yerel haberi... Eğitim Sen Artvin Şubesi Başkanı Köksal Gümüş, Artvin merkezde ve Şavşat ilçesinde bazı okulların doğal gaz bağlantısı yapılmadığı için öğrencilerin soğuk sınıflarda ders yapmak zorunda kaldığını söyledi. Yusufeli’nde öğrencilerin yeni yerleşim yerindeki okullara taşımalı sistemle ise götürülmesine de tepki gösteren Gümüş, “İlçeyi taşımak için öğrencilerimizi ve çocuklarımızı kullanmayın. İlçenin şantiye halinin bitmesini beklememiz gerekiyor. Bu aceleye ve bu telaşa ne gerek var. Çocuklarımızın ilçenin taşınması için araç olmasını istemiyoruz” dedi.

23.10.2022 18:08  Güncelleme: 18:16

UĞUR İSTANBULLU

Eğitim Sen Artvin Şubesi Başkanı Köksal Gümüş, Artvin merkezde ve Şavşat ilçesinde bazı okulların doğal gaz bağlantısı yapılmadığı için öğrencilerin soğuk sınıflarda ders yapmak zorunda kaldığını söyledi. Yusufeli'nde öğrencilerin yeni yerleşim yerindeki okullara taşımalı sistemle ise götürülmesine de tepki gösteren Gümüş, "İlçeyi taşımak için öğrencilerimizi ve çocuklarımızı kullanmayın. İlçenin şantiye halinin bitmesini beklememiz gerekiyor. Bu aceleye ve bu telaşa ne gerek var. Çocuklarımızın ilçenin taşınması için araç olmasını istemiyoruz" dedi.

Artvin'de 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı sorunlarla başladı. İl merkezinde ve Şavşat ilçesindeki bazı okulların doğal gaz bağlantısı yapılmadığı için öğrenciler soğuk sınıflarda ders yapıyor. Yusufeli ilçesinde ise okullar, yeni yerleşim yerine ilçe halkından önce taşındı. Öğrenciler yeni yerleşim merkezindeki okullara taşımalı sistemle götürülüp getiriliyor.

Eğitim Sen Artvin Şubesi Başkanı Köksal Gümüş, bugün yaptığı açıklamada, eğitimde yaşanan bu sorunlara tepki geldi. Gümüş, şunları söyledi:

"ÇOCUKLARIMIZIN İLÇENİN TAŞINMASI İÇİN ARAÇ OLMASINI İSTEMİYORUZ"

"Biliyorsunuz Yusufeli ilçemiz bu yıl yeni yerleşkesine taşınacak ve yeni yerleşkesinde henüz bitmemiş evler, tamamlanamayan binalar ve ilçenin birçok yerinde henüz iş makineleri ve şantiyeler bulunmaktadır. İlçenin alelacele taşınması için Milli Eğitim Müdürlüğü öğrenci taşımak gibi bir çözüm buldu. Bin 500 öğrenciyi taşıma sistemiyle yeni yerleşkesine taşıyacaklar ve bu arada öğretmen arkadaşlarımıza da bir sürü angarya ve öğrencileri taşımaktan sorumlu tutarak böyle bir yönteme başvuruyorlar. Ama ailelerinden çocuklarımız ister istemez uzaklaştırılacak ki öğrenci sayımız da azımsanacak kadar değil. İlçemizde bin 500 öğrenci var. Evler bitmeden, tamamlanmadan okulların bitirilmiş olması, tamamlanmış olması lazım. Çocuklarımızın da ailelerinden uzaklaşarak, hele ki okul öncesi öğrencisi ve özel eğitim öğrencisi, ilkokul öğrencilerimizin her gün servis ve dolmuşlarla taşınmasının beraberinde yığınla riskler ve sorunlar getireceğini çok iyi biliyorum. Milli Eğitim'e buradan sesleniyoruz; öğrenciyi taşımakla ilçeyi taşımayı beraber tutmayın. İlçeyi taşımak için de öğrencilerimizi ve çocuklarımızı kullanmayın. İlçenin şantiye halinin bitmesini beklememiz gerekiyor. Bu aceleye ve bu telaşa ne gerek var. Çocuklarımızın ilçenin taşınması için araç olmasını istemiyoruz.

"ŞAVŞAT İLÇEMİZDE OKULLARIN TAMAMINDA ŞU ANDA ISINMA SORUNU YAŞIYOR"

Malum kış başladı, ilimize doğal gaz geldi. İlimizde bizim bildiğimiz 4 tane okulumuzda halen daha ısınma sorunu var ve doğal gaz çözülmüş değil. Doğrudur, önümüzdeki günlerde belki de doğal gaz açılacak. Karadeniz Bakır İlkokulu, Vakıfbank İlkokulu, Endüstri Meslek Lisesi ve Gazi Ortaokulu ve bu okullarımıza şu anda doğal gaz verilmemiştir. Çocuklarımız soğuk sınıflarında ders işlemek zorundadır ki bu sorunun şimdiye kadar, bu eğitim ve öğretim yılı başladığında sorunun çözülmüş olması gerekiyordu. Buradan sorumlulara ve idarecilere ve mülki amirlerimize sesleniyorum. Bu sorunu bir an önce çözmeleri gerekiyor. Ayrıca perşembe günü Şavşat ilçemizdeydik. Şavşat ilçemizde okulların tamamında şu anda ısınma sorunu yaşıyor. Şu anda hiçbirinde doğal gaz yok. Şavşat ilçe merkezinin ilimizden biraz daha soğuk olduğunu biliyoruz. Sorumlu herkes sorunu birbirine atmak zorunda kalmışlar. Konuştuğumuz idareci arkadaşlarla, yönetici arkadaşlarla görüştüğümüzde, doğal gaz ana şirketinin ve okullarda doğal gaz işini yapan şirketlerin arasında anlaşmazlık olduğundan bahsediyorlar. Sonuçta okulda çocuklarımızın soğuk ortamlarda, soğuk sınıflarda ders işlemek durumunda kaldığını çok iyi biliyoruz. ve bu sorunun da bir an önce çözülmesini buradan yetkililere duyuruyoruz."

Kastamonu yerel haberleri | Eğitim Sen Artvin Şubesi Başkanı Köksal Gümüş: Çocuklarımızın Yusufeli\'nin Taşınması İçin Araç Olmasını İstemiyoruz
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kastamonu yerel haberleri | Eğitim Sen Artvin Şubesi Başkanı Köksal Gümüş: Çocuklarımızın Yusufeli'nin Taşınması İçin Araç Olmasını İstemiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement