Karşıyaka Şenlikleri'nin En Güzel Kareleri Belli Oldu - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka Şenlikleri'nin En Güzel Kareleri Belli Oldu

Karşıyaka Şenlikleri\'nin En Güzel Kareleri Belli Oldu

Karşıyaka Belediyesi'nin Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Karşıyaka'nın Bir Başkan Yüzü" konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı.

15.11.2012 10:49

Karşıyaka Belediyesi'nin Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Karşıyaka'nın Bir Başkan Yüzü" konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmaya katılan 42 fotoğrafçının 194 eseri jüri tarafından değerlendirildi.

Yarışma'da Can Yücel'in "Yelkenliler" adlı fotoğrafı birinciliği kazanırken, Şimal Çağırıcı'nın "Anıtta Tören" adlı fotoğrafı ikinci, Emrah Argın'ın "Dansçılar " adlı fotoğrafı üçüncü oldu. Yarışmada Hakan Kuyumcu, Mehmet Yasa ve Emrah Argın mansiyon kazanırken, Şimal Çağırıcı ayrı bir fotoğrafı ile EFSA Özel ödülüne layık görüldü. Yarışmaya katılan fotoğraflardan 33 adedi sergilemeye değer bulundu.

Türkiye Fotoğraf Sanatçılar Federasyonu onayıyla gerçekleştirilen yarışmanın seçici kurulu EFSA Yönetim Kurulu Başkanı-Fotoğraf sanatçısı Fenay Ulu, fotoğraf sanatçısı Erol Özdayı, Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmençer, fotoğraf sanatçısı Orçun Okur ile Karşıyaka Belediyesi Basın Danışmanı Sedat Sözer'den oluştu. Karşıyaka'da gerçekleştirilen festivaller, şenlikler, spor yarışmaları ve etkinliklerin fotoğraflarından oluşan yarışma sergisi 16 Kasım 2012 Cuma günü saat 18.30'da Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde törenle açılacak. Yarışmada birinciliği kazanan 2 bin 500 TL, ikinciliği kazanan 2 bin TL, üçüncü olan ise bin 500 TL para ödülünün sahibi oldu. Mansiyon kazanan isim 750 TL ve EFSA Özel Ödülü'nün sahibi olan eser de 250 TL para ödülü kazandı. Kazananlar ödüllerini Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın katılacağı törenle 16 Kasım'da alacak.

Fotoğrafın kentin kimliğini yansıttığını ve geleceğe aktardığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz fotoğraf yarışmasının albümlerini basıyoruz. Kentimizin görünümünü geleceğe taşıyan fotoğraf karelerini topluma kazandırıyoruz. Farklı bir gözle bakarak en güzel açıyı ve ışığı yakalayan fotoğrafçılarımızın hepsini kutluyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka Şenlikleri'nin En Güzel Kareleri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement