Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi Kuruldu

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi Kuruldu

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi (KSAM) kuruldu.5253 sayılı kanun kapsamında kurulan Merkezin Başkanlığı'na Hüryurt Gazetesi Yazı İşleri Müdürü A.Erbil Hüryurt getirilirken, Başkan Yardımcılığına Mali Müşavir Güven Akdeniz, Genel Sekreterliğe...

11.09.2012 14:30

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi (KSAM) kuruldu. 5253 sayılı kanun kapsamında kurulan Merkezin Başkanlığı'na Hüryurt Gazetesi Yazı İşleri Müdürü A. Erbil Hüryurt getirilirken, Başkan Yardımcılığına Mali Müşavir Güven Akdeniz, Genel Sekreterliğe İşadamı Ramazan Karakelle, Merkez Müdürlüğü'ne Fotoğraf Sanatçısı Yıldırım Öztürkkan, Strateji Kurulu Başkanlığı'na Av. Nahide Aynur Ahmetoğlu, Yönetim Kurulu Üyelikleri ise ; Aşık Ensar Şahbazoğlu ve Akademisyen Mükremin Durmuş'dan oluştu.

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı A.Erbil Hüryurt, merkez ile ilgili şu bilgileri verdi :

"Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkeleri temelinde ve milli menfaatler doğrultusunda, özgürlük içinde araştırmalar yapan bir düşünce kuruluşudur. Araştırma alanları ; jeopolitik, politik, ekonomik, sosyal, teknolojik, demografik, güvenlik, hukuki ve tarihi altyapıları kapsamaktadır.

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin amacı, Kars'ın ikili ve çok taraflı uluslar arası ilişkilerine, jeopolitik, siyasi, ekonomik, teknolojik, çevresel, sosyal ve kültürel problemlerine yönelik olarak araştırmalar yapmak, karar alıcılara milli menfaatler doğrultusunda, gerçekçi, dinamik çözüm önerileri, karar seçenekleri ve politikalar sunmaktır.

Kars'ta ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip ederek, geleceğe yönelik öngörülerde bulunarak; siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin yakından izlenmesi, nesnel açıdan çözümlenmesi, uluslararası bölgesel politika konularının daha sağlıklı kavranması ve uygun pozisyonların alınabilmesi amacıyla, kamuoyuna ve karar alma mekanizmalarına aydınlatıcı bilgiler sunarak; farklı hareket seçenekleri içeren fikirler üretir. Etkin çözüm önerileri oluşturabilmek için farklı disiplinlerden gelen, alanında yetkin araştırmacıların ve entelektüellerin nitelikli çalışmalarını teşvik eder.

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi, bu amaçla, Kars'ın her alanda rekabetçi bir kimlik kazanabilmesi ile ilgili radikal reformların fikri alt yapısını hazırlayan bir düşünce kuruluşu ve stratejik araştırmalar merkezidir. Merkez bünyesinde geliştirilen, fikir ve projelerin toplumsal bir etkinlik kazanması için her türlü basın ve yayın organı kullanılarak karar alıcılar başta olmak üzere topluma erişilmektedir. Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi, başta Tiflis ve Bakü olmak üzere, benzeri kurum ve kuruluşlar ile etkili bir çalışma tarzı oluşturarak, ilişki geliştiren, yeni ve etkili bir çalışma tarzı anlayışı ile uygulayan, derinlemesine analizler yapan bir kuruluş olarak ön plana çıkmaktadır."

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi ; on bilimsel danışman, sekiz araştırmacı ve bilge adamlar kurulu ile hizmet vermektedir. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement